Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένει στις εταιρίες ταξί η κυβέρνηση

Να καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες ταξί επιχείρησε ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής, κατά τη δίωρη συνάντηση που είχε χτες στο υπουργείο με τους εκπροσώπους του κλάδου.

Επί της ουσίας, ο υπουργός δεν κόμισε κάτι καινούριο, αν και εμφανίστηκε έτοιμος να εξετάσει και το ενδεχόμενο ίδρυσης και λειτουργίας συνεταιρισμών ταξί, παράλληλα με τις ανώνυμες εταιρίες ταξί που προωθεί η κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι του κλάδου θεωρούν ότι ο υπουργός με τη θέση του για τους συνεταιρισμούς επιχειρεί τακτικό ελιγμό, προκειμένου να καθησυχάσει τον κλάδο, ώστε στη συνέχεια να προωθήσει το νομοσχέδιο για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία των ταξί. Για το θέμα της αύξησης του κομίστρου, καθώς όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ταξί με την ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ ζημιώνουν κατά 4 δρχ. ανά διανυόμενο χιλιόμετρο, ο υπουργός είπε ότι είναι κάτι που πρέπει να εξετάσει το υπουργείο Οικονομίας. Για την κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες όταν μεταφέρουν επιβάτες, ο Χρ. Βερελής απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό για τις υπάρχουσες λεωφορειολωρίδες και είπε ότι θα εξετάσει το αίτημα αυτό στις νέες λεωφορειολωρίδες, αλλά για κάποιες συγκεκριμένες ώρες.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών, μέχρι να ετοιμαστεί η μελέτη για την οργάνωση των ταξί, που έχουν αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ