Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το «Εμπάργκο» κι άλλες ιστορίες...

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στις 23 Δεκέμβρη

Στις 23 Δεκέμβρη το Christmas Theater θα γεμίσει από τα τραγούδια και τις μελωδίες του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου. Τα τραγούδια του ενώνουν φίλους και αγαπημένους του συνεργάτες σε μια μεγάλη συναυλία.

Μπορεί να συμπληρώνονται, εκείνες τις μέρες, δύο χρόνια από τον χαμό του Θάνου, αλλά όσοι αγάπησαν τη μουσική του πορεύονται μαζί του καθημερινά μέσα από τα τραγούδια και τις θέσεις του για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον κόσμο. Τα τραγούδια του θα είναι πάντα εδώ, για να μας δείχνουν έναν καλύτερο κόσμο, να μας ενδυναμώνουν. «Θέλω να μπορώ να κάνω τους ανθρώπους να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι τους»...

Σε αυτήν τη συναυλία θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ολοκληρωμένα στη νέα του εκδοχή το εμβληματικό «Εμπάργκο», με ερμηνευτές δύο μαθητές του Θάνου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο. Το «Εμπάργκο» σε ποίηση του Αλκη Αλκαίου κυκλοφόρησε το 1982. Αναφερόμενος σε αυτή την ιστορική συνεργασία τους, είχε πει ο Θ. Μικρούτσικος: «Στην Ιστορία της Ποίησης οι μεγάλοι Ποιητές μάς δείχνουν με σημάδια όψεις του μέλλοντός μας. Στην Ιστορία του Τραγουδιού οι μεγάλοι στιχουργοί το δηλώνουν απλά και ξεκάθαρα. Βλέπουν και εκφράζουν πριν από εμάς αυτό που θα γίνει συνείδηση κάποια χρόνια μετά. Η Τέχνη δεν αξίζει τον κόπο αν μόνο αντανακλά αυτό που γίνεται τώρα και που τώρα είναι κατανοητό. Πρέπει να δείχνει, να φωτίζει, να μεγεθύνει τις - καλά - κρυμμένες πλευρές των γεγονότων. Αυτό κάνει ο Αλκαίος στο Εμπάργκο. Τραγούδια συγκυρίας, τραγούδια που θα λειτουργούν στο μέλλον ως αρχαιολογικά ευρήματα».

Η παράσταση ολοκληρώνεται με απάνθισμα τραγουδιών από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη με τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιάννη Κότσιρα, Γιώργο Μεράντζα και τον Μανώλη Μητσιά.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα, Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο, Μάξιμος Δράκος: πιάνο, Χρήστος Περτσινίδης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, Θύμιος Παπαδόπουλος: φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, ενορχηστρώσεις.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου και η καλλιτεχνική διεύθυνση παραγωγής του Μιχάλη Κουμπιού.

Προπώληση εισιτηρίων:www.ct.gr, viva.gr και τηλεφωνικά στο 211 77 01 700. Ισχύουν και ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ