Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Νέα συγκέντρωση για τη σωτηρία του κτήματος Θων

Μεθαύριο Παρασκευή, 15 του Φλεβάρη, ώρα 6.30 μμ, στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας

Με κεντρικό σύνθημα «Διεκδικούμε τους ελεύθερους χώρους για πράσινο και σχολεία», η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» πραγματοποιεί την Παρασκευή, 15 του Φλεβάρη και ώρα 6.30 μμ, συγκέντρωση για τους ελεύθερους χώρους, στην τοποθεσία του κτήματος Θων (Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας).

Ο χώρος του Θων, δεν επιλέχτηκε τυχαία από τη «Συμπαράταξη». Εκεί «παίχτηκε», μια ακόμη «παράσταση» με πρωταγωνιστές τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων (ΚΕΠ και ΝΔ) και την κυβέρνηση, οι οποίοι και ξεπούλησαν το Θων - με μια «σκανδαλώδη συμπαιγνία», όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της «Συμπαράταξης» - στο μεγαλοεργολάβο Μπ. Βωβό.

«Αυτό που γίνεται πλέον προφανές με αφορμή την υπόθεση Θων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της «Συμπαράταξης», «είναι η απροκάλυπτη πρόθεση κυβέρνησης και Δήμου, να παραδώσουν τους τελευταίους ελεύθερους της Αθήνας που ασφυκτιά, στα μεγάλα συμφέροντα και την τσιμεντοποίηση, με αφορμή την Ολυμπιάδα του 2004».

Και συνεχίζει: «Δεν είναι τυχαίο ότι, παράλληλα με την εν εξελίξει τσιμεντοποίηση του Θων, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρό τους το Γουδί, τα Προσφυγικά, το Ριζάρη, το Πεδίο του Αρεως, το Πάρκο Ελευθερίας, το Αττικό Αλσος, ο Λυκαβηττός και οι άλλοι μικρότεροι ή μεγαλύτεροι ελεύθεροι χώροι και χώροι πρασίνου, σε όλη την Αθήνα».

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καλεί «όλους τους κατοίκους και εργαζόμενους της πρωτεύουσας με το λιγότερο πράσινο στην Ευρώπη, να αντιδράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά, ώστε να υπερασπιστούμε τους τελευταίους ελεύθερους χώρους, ελπίδα και ανάσα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας».

Η «Συμπαράταξη», καταλήγει θέτοντας τέσσερα κεντρικά ζητήματα που πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας να διεκδικήσουν: «Την απαλλοτρίωση τώρα του Θων και άλλων ελεύθερων χώρων, για να γίνουν λειτουργικό ψηλό Πράσινο και Σχολεία. Την υπεράσπιση και αναβάθμιση του πράσινου στα υπάρχοντα πάρκα και άλση. Να σταματήσει η υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο όνομα της Ολυμπιάδας του 2004. Να γυρίσουμε την πλάτη στις πολιτικές δυνάμεις που στέκονται "Βωβές" απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ