Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Παραμονή της 17 Νοέμβρη οργανώθηκα στην ΚΝΕ... »

Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, που περικύκλωσε ολόκληρη την καρδιά της Αθήνας, είχε ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό το «νέο αίμα» που ήρθε να δυναμώσει τα μπλοκ του.

«Είμαι σίγουρος ότι αν δεν ήταν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα είχαν ξεμπερδέψει με το Πολυτεχνείο και την αμερικάνικη πρεσβεία», ανέφερε ο Χρυσόστομος, 28 ετών, εργαζόμενος στον Επισιτισμό, που ήταν στο μπλοκ του Πειραιά μαζί με άλλους συναδέλφους του. «Πρώτη φορά διαδηλώνω με τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», λέει, «με επηρέασε πολύ το σύνθημα του ΚΚΕ ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Αυτό έγινε και με το Πολυτεχνείο. Αυτό μπορεί να γίνει και σίγουρα ο λαός έχει τη δύναμη».

Ο Πέτρος, φοιτητής στην ΑΣΠΑΙΤΕ από τον Βόλο, δηλώνει ότι προχτές «παραμονή της 17 Νοέμβρη οργανώθηκα στη ΚΝΕ» και προσθέτει: «Ετσι ήθελα να τιμήσω τους φοιτητές που έπεσαν κάτω από τα τανκς στο Πολυτεχνείο. Οργανώθηκα γιατί θέλω να αγωνιστώ κι εγώ για τα συνθήματα, τα αιτήματα που έλεγε τότε ο λαός και είναι τα ίδια με σήμερα». Συμπλήρωμα στα λόγια του ήρθε το σύνθημα: «Απ' το Πολυτεχνείο ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός».

Με το μπλοκ των ναυτεργατών είναι ο Μανώλης, 22 ετών, μηχανικός στην ΑΕΝ Ασπροπύργου. «Το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρο και θα είναι διαρκώς επίκαιρο όσο θα υποφέρουμε για να σπουδάσουμε και να βγάλουμε το ψωμί μας. Οσο μας στερούν αυτά τα δικαιώματα οι ίδιοι που τα στερούσαν και τότε. Αυτά τα κατάλαβα πολύ καλά μέσα στο καράβι. Ηδη έχω βιώσει τι σημαίνει να σε εκμεταλλεύονται, αλλά είδα και με τη δουλειά μας τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ο ένας στηρίζοντας τον άλλον να κινούμε καράβια εκατοντάδων χιλιάδων τόνων. Γιατί αυτό να μην το κάνουμε για να αλλάξουμε και τη ζωή μας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ