Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συλλαλητήριο για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας διοργανώνουν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 25 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Με τη νέα αγωνιστική τους πρωτοβουλία κλιμακώνουν τη δράση τους μπροστά στη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ενόψει του συλλαλητηρίου, μάλιστα, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης οργανώνει πλατιά σύσκεψη - συζήτηση για την Υγεία, τη Δευτέρα 22/11 στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, και προσκαλεί σε συμμετοχή όλους τους υγειονομικούς και τα σωματεία εργαζομένων της Υγείας, καθώς και όλα τα εργατικά σωματεία, μαζικές οργανώσεις και φορείς, μεμονωμένους συνδικαλιστές.

Την πρωτοβουλία για το συλλαλητήριο στηρίζουν μέχρι στιγμής τα σωματεία Θεσσαλονίκης - Κ. Μακεδονίας: Τροφίμων - Ποτών, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις του Ομίλου Σκλαβενίτη, Εργατοτεχνιτών Χημικής Βιομηχανίας, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων, Εμποροϋπαλλήλων, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Εργατοτεχνιτών Ιματισμού και Δέρματος, Κατεργασίας Ξύλου, Φαρμάκου - Καλλυντικού, ΟΤΑ, Οικοδόμων.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, επίσης, το ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής προγραμμάτισε βδομάδα δράσης, με πολύμορφες παρεμβάσεις, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία αυτή ο Κυριάκος Τσιαούσης, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι ήδη «αγκαλιάζεται από δεκάδες σωματεία που μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες παίρνουν απόφαση στήριξης και συμμετοχής». Τονίζει ότι για τους εργαζόμενους της περιοχής η πάλη μέσα από τα σωματεία «είναι μονόδρομος αν αναλογιστεί κανείς την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Είναι ανύπαρκτες πλέον οι άδειες ΜΕΘ, οι κλίνες για τους ασθενείς του ιού μειώνονται δραματικά, ενώ συνάνθρωποί μας που ταλαιπωρούνται από μια σειρά άλλων παθήσεων παραμένουν σε χρονοβόρες και επικίνδυνες λίστες αναμονής. Την κατάσταση αυτή δεν μπορούν να τη μετριάσουν το φιλότιμο και η αυτοθυσία με τα οποία δίνουν τη μάχη οι υγειονομικοί και γενικά οι εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας».

Σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική, σημειώνει ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά», αφού συνεχίζεται η άρνηση «για μέτρα ενίσχυσης για την προστασία του λαού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια και κυρίως στους χώρους δουλειάς», ενώ θυμίζει ότι υπεύθυνες για τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας είναι όλες οι κυβερνήσεις.

«Η βδομάδα δράσης για την Υγεία μπορεί να αποτελέσει έναυσμα έτσι ώστε το ίδιο το οργανωμένο κίνημα να επιβάλει τους όρους που χρειάζονται, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους», αναφέρει ο συνδικαλιστής. Ξεκαθαρίζει ότι «για να δυναμώσει η διεκδίκηση πρέπει να ενισχύεται η γραμμή σύγκρουσης με την πολιτική που ασκείται διαχρονικά με κριτήριο την προστασία των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, που αξιοποιούν και την πανδημία ως "ευκαιρία". Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Κινητοποίηση στην Καρδίτσα

Στη διοργάνωση παν-καρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου για μέτρα προστασίας της υγείας προσανατολίζονται εργατικά σωματεία στην Καρδίτσα, την Παρασκευή 26 Νοέμβρη. Με θέμα τη διοργάνωση της κινητοποίησης ήταν άλλωστε προγραμματισμένη σύσκεψη την Παρασκευή 18/11, με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας, για την οποία είχαν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, ανάμεσά τους το Εργατικό Κέντρο, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.ά.

Νέα κινητοποίηση στον Εβρο

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν επίσης την Κυριακή 28 Νοέμβρη, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία της Ν. Βύσσας Εβρου, ο Αγροτικός Σύλλογος και άλλοι φορείς της περιοχής, διεκδικώντας την καθημερινή λειτουργία του τοπικού Περιφερειακού Ιατρείου με το απαραίτητο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Με το κάλεσμά τους, οι φορείς απορρίπτουν την πρόταση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ για «μερική αναστολή» της απόφασης που κλείνει Περιφερειακά Ιατρεία και ΚΥ σε όλη την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, σύμφωνα με την οποία το Ιατρείο θα επισκέπτεται γιατρός 4 ή 5 μέρες τον μήνα, και διεκδικούν την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία τους με ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ