Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021 ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεβάζουν ρυθμούς οι Κομματικές Οργανώσεις

Η καλλιέργεια κλίματος άμιλλας δίνει ώθηση στην κάλυψη του πλάνου, που έφτασε πανελλαδικά το 39,39% στο τρίτο «κλείσιμο»

Μετά το τρίτο κατά σειρά «κλείσιμο» για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021 του ΚΚΕ, η κάλυψη του πλάνου βρίσκεται στο 39,39%.

Οι Οργανώσεις του Κόμματος ανεβάζουν κι άλλο τους ρυθμούς, με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε το κουπόνι να φτάσει σε ακόμα περισσότερους, να πυκνώσει το πολιτικό άνοιγμα των ΚΟΒ, να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες από φίλους και οπαδούς που δίνουν τη μάχη από κοινού με τις κομματικές δυνάμεις.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων παίζει και η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων, η οποία «λειτουργεί ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, διαπαιδαγωγεί, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό», όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ.

Θυμίζουμε ότι τα κριτήρια για την άμιλλα και την ανάδειξη των πρώτων Οργανώσεων Περιοχής είναι οι παρακάτω δείκτες: Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Πρωτοπόρα δράση και οικονομική δουλειά πάνε μαζί

Στην Αττική, η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών ξεπέρασε το μισό του πλάνου της από το 3ο κιόλας «κλείσιμο», φτάνοντας στο 52,62%. Βρίσκεται έτσι στην 1η θέση των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής, αλλά και ανάμεσα στις πρώτες ΤΟ πανελλαδικά. Γι' αυτήν τη σημαντική προσπάθεια και τα θετικά της στοιχεία μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Πέτρου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεταφορών της ΚΟ Αττικής.


Οπως εξηγεί, οι δυνάμεις της ΤΟ Μεταφορών δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης με αισιοδοξία, στο έδαφος των δεσμών που έχει το Κόμμα με τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στο λιμάνι, στις αστικές συγκοινωνίες και αλλού. Δεσμών οι οποίοι έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από αγώνες και σημαντικές μάχες όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, στο επιτυχημένο φετινό ξεκίνημα της Οικονομικής Εξόρμησης ξεχωριστή ώθηση έχουν δώσει μια σειρά μάχες σε πολλούς χώρους του κλάδου, όπου πρωτοστατούν οι κομμουνιστές. Τέτοιοι είναι οι απεργιακοί αγώνες στους ναυτεργάτες στο λιμάνι, η μεγάλη απεργία στις προβλήτες της COSCO, η δουλειά για την ανάδειξη της τραγικής κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και για να μπει φρένο στην εντατικοποίηση στους χώρους των logistics κ.λπ.

Επιβεβαιώνεται ότι η πρωτοπόρα δράση για την οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, η σταθερή και πλατιά συζήτηση με τις θέσεις του Κόμματος, αποτελούν το γόνιμο έδαφος ώστε περισσότεροι να ενισχύουν από το υστέρημά τους το ΚΚΕ, σε συνδυασμό με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα της Οργάνωσης.

Ηδη έχουν γίνει εκδηλώσεις, συσκέψεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενώ οι ΚΟΒ Ναυτεργατών έχουν στόχο να πραγματοποιήσουν συσκέψεις σε κάθε πλοίο που ελλιμενίζεται στον Πειραιά. Το ίδιο ισχύει και για άλλους χώρους.

Αξιοσημείωτη είναι η προσφορά εργαζομένων από χώρους του αεροδρομίου, πολλοί από τους οποίους «βάζουν στην άκρη» ένα ποσό για το Κόμμα, παρά τα χαμηλά μεροκάματα και το ρημαγμένο εισόδημα. Ετσι, οι ΚΟ στον συγκεκριμένο χώρο έχουν καταφέρει να βρίσκονται αρκετά μπροστά στην κάλυψη των πλάνων τους, με καλό σχέδιο.

Προσφορές που ξεχωρίζουν για τα 103 χρόνια του ΚΚΕ

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από το εξωτερικό, τιμώντας την επέτειο ίδρυσης του ΚΚΕ, προσέφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση και έστειλαν το παρακάτω μήνυμα στον «Οδηγητή»:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Δανία στέλνουμε τον αγωνιστικό μας χαιρετισμό σε όλους τους συντρόφους μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την επέτειο των 103 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ.

Τιμώντας αυτήν την επέτειο και στο πλαίσιο της μάχης της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, μαζέψαμε μέσα σε τρεις μέρες και προσφέρουμε στο Κόμμα μας το ποσό των 1.050 ευρώ, σαν ελάχιστη συμβολή για να μπορεί να δρα ισχυρό, να 'χει μάτια και αυτιά παντού, όπου το 'χει ανάγκη ο λαός μας!

Τιμάμε τα 103 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ με την υπόσχεση ότι θα δώσουμε και εμείς από τη μεριά μας, όπου κι αν βρισκόμαστε, τον καλύτερο εαυτό μας ώστε μέρα με τη μέρα, βήμα το βήμα, το Κόμμα μας και η ΚΝΕ να δυναμώνουν, να συνεχίζουν να γράφουν Ιστορία, μέχρι την τελική νίκη! Για να φτάνει πιο δυνατή η φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε κάθε Ελληνα μετανάστη και φοιτητή που ζει στο εξωτερικό, αλλά και για να μπορούν πιο αποτελεσματικά να επιτελούν τον διεθνιστικό τους ρόλο.

Είναι ακόμα ένα έτος αγώνων που κλείνουμε υπερήφανοι, κοιτώντας μπροστά για τις μάχες που έπονται (...) Ζήτω τα 103 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ!».

Επίσης, απόγονοι μαχητών του ΔΣΕ, που γεννήθηκαν στην πολιτική προσφυγιά όπου κατέφυγαν οι γονείς τους, προσέφεραν 200 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας για την Οικονομική Εξόρμηση, στη μνήμη των γονιών τους, αλλά και προς τιμήν των 80 χρόνων του ΕΑΜ και των 75 του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ