Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγουμε συλλογικά τον δρόμο για τα δίκαια αιτήματά μας

Αντώνης Αντανασιώτης, εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» στο απερχόμενο ΔΣ του ΔΣΑ και εκ νέου υποψήφιος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της ΧΑ

«Η πλειοψηφία των δικηγόρων γνωρίζει τη ριζική διαφορά της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων" από τις άλλες δυνάμεις και παρατάξεις: Πως εμείς ανοίξαμε και ανοίγουμε τον δρόμο της συλλογικής δράσης για να μετρήσει η πλειοψηφία των δικηγόρων βήματα και "ανάσες" στη ζωή της, να κερδίσει όλα όσα της αξίζουν.

Αυτό κάναμε πράξη όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όπως την περίοδο της πανδημίας, την ώρα που οι άλλες δυνάμεις έκαναν τα πάντα, καθεμία από το "πόστο της", για να μείνουμε αδρανείς, εγκλωβισμένοι στον επιζήμιο συντεχνιασμό, στην ουσία μόνοι και έκθετοι στην επίθεση που δεχόμασταν.

Εμείς βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή:

- Στη μάχη για την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, από τα έδρανα του δικαστηρίου ως Πολιτική Αγωγή και από κάθε γωνιά της χώρας, ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό, στις κάθε είδους διακρίσεις και σε ό,τι σάπιο γεννιέται στο σύστημα της εκμετάλλευσης και το υπηρετεί.

- Για να παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με κινητοποιήσεις, απεργίες, αγωνιστικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, για μέτρα προστασίας της υγείας μας, του εισοδήματός μας, συντονιζόμενοι με τα σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα των υπόλοιπων αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών επιστημόνων (μηχανικούς, γιατρούς, οικονομολόγους κ.ά.).

- Για την ίδρυση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων στην Αττική και σε όλες τις μάχες που έδωσε, ήδη μετρώντας τα πρώτα αποτελέσματα και συσπειρώνοντας εκατοντάδες συναδέλφους μισθωτούς.

- Ενάντια σε αντιδραστικούς νόμους, όπως τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη, τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που ξεσπιτώνει ακόμα πιο μαζικά λαϊκό κόσμο, άλλες αναδιαρθρώσεις στη νομοθεσία και τη Δικαιοσύνη.

Κάθε αγωνιστής δικηγόρος, κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα που αγανακτεί από τη σημερινή κατάσταση, έχει επιλογή: Να εμπιστευτεί την ψήφο του στην "Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων", στη δύναμη που την επόμενη μέρα θα πρωτοστατήσει στη συλλογική σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο, στην πραγματικά προοδευτική κατεύθυνση: Την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ