Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Τιμάμε τα 103 χρόνια του Κόμματός μας με πλατιά διακίνηση του «Ριζοσπάστη»

Ενθετο ένα μοναδικό ντοκουμέντο: Η φωτογραφική ανατύπωση του 1ου τεύχους της ΚΟΜΕΠ, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 1921

RIZOSPASTIS

Την προηγούμενη Τετάρτη, 17 Νοέμβρη, συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Τον Γενάρη που μας πέρασε, η «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» έκλεισε τα 100 χρόνια της ως του μηνιαίου θεωρητικού οργάνου του ΚΚΕ.

Με αφορμή τις δύο αυτές επετείους, ο «Ριζοσπάστης» προσφέρει με το παρόν φύλλο ένα μοναδικό ντοκουμέντο: Τη φωτογραφική ανατύπωση του 1ου τεύχους της ΚΟΜΕΠ, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε τον Γενάρη του 1921. Το πρωτότυπο τεύχος βρίσκεται στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Εχει ξεχωριστή σημασία, λοιπόν, για τις δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να φτάσει παντού η μοναδική αυτή προσφορά μαζί με τον «Ριζοσπάστη», ώστε και με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουμε την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος. Η μάχη άλλωστε για την επιτυχία αυτής της ξεχωριστής πανεξόρμησης εντάσσεται στο μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Η σπουδαία επέτειος είναι από μόνη της ένα μεγάλο κίνητρο για κάθε κομματικό μέλος ξεχωριστά και συνολικά για τις Οργανώσεις να ανεβάσουν τον πήχη της διακίνησης, να μπουν περισσότερες δυνάμεις στη μάχη. Να φτάσει η εφημερίδα σε όσους εκτιμούν τη δράση του Κόμματος, αναγνωρίζουν την ηρωική του συμβολή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, σε όλη τη διάρκεια της υπερεκατοντάχρονης Ιστορίας του. Ολοι στην πανεξόρμηση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ