Σάββατο 20 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 21 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ
Μια μεγάλη συζήτηση με τον λαό για την πρόταση του ΚΚΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Μέσα από ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα με θεματικές εκδηλώσεις και συζητήσεις, με περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με άλλες μορφές που έχουν στόχο να βοηθηθούν η προβολή της πολιτικής του Κόμματος και η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους, καθέναν και καθεμία που δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση.

Η συζήτηση, οι ερωτήσεις στα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος στις περιοδείες τους στους χώρους δουλειάς αποτυπώνουν ότι είναι πολύ περισσότεροι οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν «στημένο αυτί» στις θέσεις του Κόμματος, θέλουν να μάθουν την τοποθέτησή του για τις εξελίξεις συνολικά και ανά κλάδο, για την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την κατάσταση που διαμορφώνει η αντεργατική επίθεση, την ακρίβεια, το τσάκισμα του εισοδήματός τους. Αποτυπώνουν τις δυνατότητες ακόμα περισσότεροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να συμμετέχουν στην οργάνωση της πάλης απέναντι στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα στους χώρους δουλειάς για το εργατικό - λαϊκό εισόδημα, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των ελαστικών μορφών δουλειάς.


Παράλληλα ξεχωρίζουν οι πρωτοβουλίες για σημαντικές πλευρές της ζωής της λαϊκής οικογένειας, οι οποίες για το ΚΚΕ αποτελούν βασικές αιχμές κοινής δράσης και διεκδίκησης. Τα μεγάλα και οξυμένα λαϊκά προβλήματα, ο κοινός «ένοχος» που βρίσκεται από πίσω τους, το κεφάλαιο, το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις στην υπηρεσία του, η διέξοδος, βρέθηκαν στο επίκεντρο σε μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως π.χ. με τους πυρόπληκτους σε Ηλεία και Εύβοια, για το περιβάλλον στη Δυτική Θεσσαλονίκη, για την προστασία από ένα βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης στη Δυτική Αττική, για την πολιτική προστασία σε γειτονιές της Αθήνας κ.ά.

Φυσικά μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι παρεμβάσεις για την υγεία του λαού, με επίκεντρο το σύνθημα «Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», με ιδιαίτερο το στίγμα που έδωσε η μεγάλη πανεξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων τις προηγούμενες μέρες που μετέφεραν το Κάλεσμα της ΚΕ στους χώρους Υγείας, στον απόηχο της εκδήλωσης με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το "νέο ΕΣΥ" - Οι θέσεις του ΚΚΕ» και σε μια περίοδο που καλπάζει η πανδημία και σχεδιάζεται νέα επίθεση στις παροχές Υγείας.

Ενώ εξίσου σημαντική είναι η πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι ΚΟ για την προβολή της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, πρόταση η οποία αποτελεί όπλο στην καθημερινή πάλη, την ίδια ώρα που τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού λογίζονται ως κόστος από τις αστικές κυβερνήσεις, με τελευταία παραδείγματα τις συγχωνεύσεις τμημάτων, την αντιδραστική αξιολόγηση κ.ά. Σε αυτή την κατεύθυνση ξεχωρίζουν οι συσκέψεις εκπαιδευτικών σε μια περίοδο σημαντικών κινητοποιήσεων του κλάδου, οι συσκέψεις των ΚΟ με γονείς μαθητών κ.ά.


Οι συσκέψεις και εκδηλώσεις με το Κάλεσμα της ΚΕ συνεχίζονται. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Αττική

Σάββατο 20/11

Στις 6 μ.μ., η Τομεακή Οργάνωση Χρηματοπιστωτικού πραγματοποιεί σύσκεψη - συζήτηση στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, Αθήνα). Θα μιλήσει η Τόνια Γαρδούνη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής και Γραμματέας της ΤΟ Χρηματοπιστωτικού.

Κυριακή 21/11

Στις 11 π.μ., οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους στην καφετέρια «Art Hobby Cafe» στο Καματερό (Θεσσαλονίκης 32, πλατεία Δημοκρατίας). Θα μιλήσει ο Χάρης Βουρδουμπάς, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τους ΕΒΕ.

Δευτέρα 22/11

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Πετρούπολης καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθνικής Αντιστάσεως 61). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Ιλίου καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση με εργαζόμενους, στην αίθουσα του δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48 - 50). Θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παράλληλα πραγματοποιούνται και μια σειρά από περιοδείες σε χώρους δουλειάς:


-- Τη Δευτέρα 22/11, στις 12 μ., ο Γ. Κρητικός θα επισκεφθεί το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

-- Την Τρίτη 23/11, στις 8.30 π.μ., ο Γιώργος Βαρδάκης, στέλεχος του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί το μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Κεντρική Μακεδονία

Σάββατο 20/11

-- Στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Ευόσμου, με ομιλητή τον Μάριο Παλάντζα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Παύλου Μελά.

Κυριακή 21/11

-- Στις 11 π.μ., στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με ομιλητή τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, με ομιλητή τον Μάριο Παλάντζα.

Τετάρτη 24/11

-- Στις 6.30 μ.μ., στο κοινοτικό κατάστημα Φιλύρου, με ομιλητή τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών, με ομιλητή τον Αριστείδη Θάνο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στη Μενεμένη, στο κινηματοθέατρο «Αστρον», με ομιλήτρια την Ελένη Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στη Δυτική Ελλάδα

Παρασκευή 26/11:


-- Στη Ζάκυνθο: Στις 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Ιθάκη: Στις 6 μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο στο Βαθύ, θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της ΚΕ και της Γραμματείας της ΚΕ, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Σάββατο 27/11:

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς: Στις 6.30 μ.μ., στο Μουσείο Ληξουρίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κυριακή 28/11:

Στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς: Στις 6.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ