Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαράδεκτος αποκλεισμός της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» από τις αρχαιρεσίες

Παρέμβαση στις νόθες εκλογικές διαδικασίες που έστησαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (ΑΣΥ), που αποκλείστηκε από τις εκλογές κατά παράβαση του καταστατικού του Σωματείου.

Ο συνδυασμός της ΑΣΥ, που εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στις εκλογές με απόφαση της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που συγκροτούσαν το προεδρείο του απερχόμενου ΔΣ του Σωματείου. Μια απόφαση που επικύρωσε προχτές η αστική δικαιοσύνη, απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΑΣΥ. Μάλιστα, με καθυστέρηση και ξεπερνώντας τα όρια του ωραρίου εργασίας, η πρόεδρος Πρωτοδικών που εκδίκαζε την προσωρινή διαταγή, ανακοίνωσε χωρίς αιτιολογία την απόρριψη της αίτησης.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΥ μοίραζαν την ανακοίνωση - καταγγελία στους εργαζόμενους που προσέρχονταν να ψηφίσουν, καλώντας τους με την ψήφο τους να μη νομιμοποιήσουν τις νόθες εκλογικές διαδικασίες. Κάλεσμα που βρήκε ανταπόκριση, αφού και μειωμένη ήταν η συμμετοχή στις εκλογές και ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων εκφράστηκε στην κάλπη με άκυρο ή λευκό, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στις απαράδεκτες διαδικασίες. Μάλιστα, κάτω από την πίεση που ασκήθηκε, παραμονή των εκλογών προέκυψαν και αποσύρσεις υποψηφιοτήτων από τους συνδυασμούς που εκπροσωπούνταν στις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι την απαράδεκτη πρακτική αποκλεισμού της ΑΣΥ που ακολούθησαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο ΨΝΘ κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους η ΕΝΙΘ και τα Σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου» και «Θεαγένειο».

Η ΑΣΥ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η άθλια τακτική της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, καθώς εκδηλώνεται σε μία περίοδο ασφυκτικής πίεσης για το δημόσιο σύστημα Υγείας, με το ΨΝΘ υποστελεχωμένο και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές να σηκώνει όλο το βάρος ψυχιατρικής φροντίδας και περίθαλψης στη Β. Ελλάδα.

Ερχεται όμως σε συνέχεια της τακτικής συναλλαγής με διοικήσεις, ΥΠΕ και κυβέρνηση και της προσπάθειάς τους με πρόσχημα τα πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού να επιβάλουν στο Σωματείο σιγή νεκροταφείου βάζοντας ταφόπλακα στις ζωντανές και μαζικές διαδικασίες των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζει ότι «θεατές στον εκφυλισμό του Σωματείου μας, συνένοχοι στο σμπαράλιασμα της δημόσιας Υγείας δεν θα γίνουμε» και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν πλάι στην ΑΣΥ για ζωντάνεμα του Σωματείου, για Σωματείο μαχητικό και μπροστάρη στον αγώνα για όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ