Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΑΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
Η «ηλεκτρονική» παρωδία της συνέλευσης να πάρει απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους

Αλλο ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη διαβλητότητα των ηλεκτρονικών διαδικασιών

Τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΥΑΕ), που οδήγησαν σε μια Γενική Συνέλευση αμφίβολης εγκυρότητας και μακριά από κάθε έννοια συλλογικής ουσιαστικής συζήτησης, καταγγέλλει η «Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΕΑΣΚ) Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Η ηλεκτρονική «συνέλευση» πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοέμβρη και «σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής που ακολούθησε, σημείωσε ...ιστορική επιτυχία, με τη συμμετοχή άνω των 450 ατόμων...». Ομως η ΕΑΣΚ αναφέρει πως στην τηλεδιαδικασία ποτέ δεν ήταν συνδεδεμένα πάνω από 120 άτομα, «και με μικρή εναλλαγή των συνδεδεμένων, να παρουσιάζεται συμμετοχή 460, από τους οποίους όμως ψήφισαν μόνο οι ...220».

Καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία «έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις των εργαζομένων δύο εταιρειών του κλάδου και τις υπογραφές δεκάδων ακόμη συναδέλφων, οι οποίοι της ζητούσαν να μην προχωρήσει σε μια διαδικασία διαβλητή, που δεν ορίζεται από το καταστατικό του σωματείου και για τη διεξαγωγή της οποίας θα έδινε προσωπικά δεδομένα των μελών σε ιδιωτική εταιρεία, που συνεργάζεται μάλιστα με εργοδότες του κλάδου».

Στη «συνέλευση» επιβεβαιώθηκε η διαβλητότητα των ηλεκτρονικών διαδικασιών, καθώς πάρα πολλοί εργαζόμενοι δεν έλαβαν κωδικούς για την ψηφοφορία, ενώ είχαν γραφτεί στο σωματείο εδώ και μήνες, δεν έλαβαν κωδικούς μέχρι και συνδικαλιστές της ΕΑΣΚ που δραστηριοποιούνται δεκάδες χρόνια στο σωματείο, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις εργαζομένων που λάβανε κωδικούς ενώ δεν έχουν εγγραφεί στο σωματείο. Ακόμα εργαζόμενος «που δήλωνε την υποψηφιότητά του με την ΕΑΣΚ μετά τη "γενική συνέλευση" και είχε λάβει κωδικούς πρόσβασης για την ψηφοφορία» ενημερώθηκε πως δεν υπάρχει στο μητρώο του σωματείου και ενώ έχει κάνει εδώ και χρόνια αίτηση εγγραφής. Αλλος εργαζόμενος σε παρέμβασή του στη «συνέλευση» επισήμανε, αφού το είχε δοκιμάσει ο ίδιος, πως «όποιος ήθελε δανειζόταν τους κωδικούς άλλων και ψήφιζε στη θέση τους»!

Σε μια τέτοια διαδικασία «δεν υπήρχε περιθώριο να συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους στον κλάδο».

Η ΕΑΣΚ κατήγγειλε την προσχηματική επίκληση του κορονοϊού από την πλειοψηφία για να μην κάνει διά ζώσης συνέλευση, όπως κάνουν πλήθος σωματείων, και τονίζει πως ο πραγματικός λόγος της επιλογής τους ήταν «να αποφύγουν κάθε συζήτηση και κάθε πιθανότητα αγωνιστικής πορείας του σωματείου».

Η ΕΑΣΚ απαιτεί «η εφορευτική επιτροπή που προέκυψε, έστω και τώρα, να αλλάξει την απόφασή της για διεξαγωγή και των εκλογών με την ίδια, αποδεδειγμένα πια πλήρως διαβλητή, ηλεκτρονική διαδικασία. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στο μπάσιμο του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη στην εσωτερική λειτουργία του σωματείου, με τη στήριξη της ΕΑΣΚ, την ανατροπή των συσχετισμών στον ΣΥΑΕ!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση της εργοδοτικής επίθεσης στην αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά (2023-12-22 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο χτύπημα των ΣΣΕ (2021-05-11 00:00:00.0)
Οργιο νοθείας και απροκάλυπτης εργοδοτικής παρέμβασης (2018-01-25 00:00:00.0)
Η νοθεία και ο εκφυλισμός, με ρίζα τη γραμμή υπηρέτησης του κεφαλαίου (2017-12-23 00:00:00.0)
Η πλειοψηφία του απέρριψε το αίτημα για εντολή άμεσης πληρωμής των συμβασιούχων (2017-03-28 00:00:00.0)
Με τις «πλάτες» των εφοπλιστών (2002-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ