Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΤΗΠ
Καταγγέλλει τη νέα απόλυση και την επίθεση στους εργαζόμενους του κλάδου

Την απόλυση εργαζόμενου από την εταιρεία «Atos - Unify», με το πρόσχημα της «απόδοσης», καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Ν. Αττικής.

Η απόλυση του εργαζόμενου έρχεται σε μια περίοδο που «η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή», διαφημίζοντας μάλιστα τη σχετική διαδικασία ως θετική εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, «οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι, η πίεση και η εντατικοποίηση χτυπάνε "κόκκινο", ενώ η διοίκηση προσπαθεί να εφαρμόσει το 8,5ωρο στις συμβάσεις, αυξάνοντας έτσι τον χρόνο εργασίας, βγάζοντας πρακτικά εκτός ωραρίου το διάλειμμα».

«Το σκηνικό αυτό είναι γνώριμο στην πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου μας», τονίζει το ΣΕΤΗΠ και υπενθυμίζει τις πρόσφατες απολύσεις στη «NOVA» και στο τμήμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ της «Vodafone», καθώς και την αύξηση του ωραρίου με 8,5ωρες ή 9ωρες συμβάσεις (π.χ. «Unisystems», «Vodafone»).

Το ΣΕΤΗΠ απαιτεί: Να σταματήσουν οι απολύσεις. Να γυρίσει ο εργαζόμενος πίσω στη δουλειά του τώρα. Να γίνουν τώρα προσλήψεις. Να διασφαλιστεί το 8ωρο με το διάλειμμα εντός ωραρίου. Να καταργηθεί η τηλεργασία. Καμία σκέψη για μονιμοποίησή της. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας ώστε με ασφάλεια να επιστρέψουν στους χώρους δουλειάς. Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με αυξήσεις των μισθών και υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ