Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Ζητούν αναβάθμιση των σπουδών, πτυχία με αξία

Στην Αθήνα
Στην Αθήνα
Την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολών τους, πτυχία με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και πραγματική αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών τους αντιτάσσουν οι φοιτητές Ιατρικής στις αντιδραστικές αλλαγές στην Ιατρική Εκπαίδευση που προωθούνται μέσω της καθιέρωσης του λεγόμενου foundation year.

Με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του σχεδίου που εισηγείται η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και προβλέπει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε δύο εξάμηνες φάσεις, φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικών Σχολών της χώρας προχώρησαν την Παρασκευή σε κινητοποιήσεις σε μεγάλες πόλεις.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, κατά την οποία οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας, κάτι που δεν έγινε, με τους φοιτητές να δηλώνουν στο πλαίσιο και της κοινής απόφασης των συλλόγων Ιατρικών Σχολών ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Κρατώντας το πανό του συλλόγου τους, που ανέγραφε «Οχι στη θέσπιση "foundation year" - Ολη η γνώση στο πτυχίο», ξεκαθάρισαν την αντίθεσή τους και απαίτησαν μέτρα ενίσχυσης της σχολής.

Στη Λάρισα
Στη Λάρισα
Στη Λάρισα, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησε συγκέντρωση με πικέτες έξω από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στα Γιάννενα, έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, και στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ