Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμβολικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με συγκέντρωση το απόγευμα της Παρασκευής στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ τίμησαν η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη). Την κινητοποίηση στήριξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ).

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας κεριά και φακούς, αφιέρωσαν τη «λαμπαδηδρομία» τους στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων, αναπήρων και χρονίως πασχόντων στα ιδρύματα, της πανδημίας και της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε μιας νόσου. «Φωτίζουμε τον δρόμο του αγώνα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας τον 21ο αιώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στο όνομα των κερδών, της επιχειρηματικότητας θέλουν να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα», τόνισαν. Παράλληλα, κατήγγειλαν το «εθνικό σχέδιο» της κυβέρνησης για την αναπηρία, που δρομολογεί έναν νέο κύκλο μαζικών περικοπών στις θεραπείες, στα επιδόματα και τις συντάξεις των ανθρώπων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Συμβολική διαμαρτυρία έγινε και έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκε η απόλυση τυφλής εργαζόμενης από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).


ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ