Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών «πνίγουν» τον λαό και το βιος του

Κάλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης απευθύνει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Η καταστροφή όπως καταγράφηκε από την ομάδα «Messolonghi By Locals» με drone. Πλημμυρισμένες ολόκληρες γειτονιές
Η καταστροφή όπως καταγράφηκε από την ομάδα «Messolonghi By Locals» με drone. Πλημμυρισμένες ολόκληρες γειτονιές
Με τον φόβο της... βροχής ζουν εκατοντάδες οικογένειες σε περιοχές του Μεσολογγίου, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου ένα μήνα, σαν να μην πέρασε μια μέρα, είδαν ολόκληρες περιοχές της πόλης να πλημμυρίζουν, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δεκάδες σπίτια, καταστήματα, αποθήκες, δρόμους και άλλες υποδομές.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο. Το πρωί βρήκε ολόκληρες γειτονιές όπως η Ταμπακαριά, το Αρμυράκι και η Ροϊδούλα καλυμμένες από νερό, πριν καλά - καλά προλάβουν να στεγνώσουν από τις προηγούμενες πλημμύρες, με την κυκλοφορία στους δρόμους να γίνεται μόνο με βάρκες.

Αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η τραγική έλλειψη έργων θωράκισης του λαού και της περιουσίας του, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, περιφερειακών και τοπικών αρχών, αφού αντίστοιχα φαινόμενα σημειώνονται σχεδόν κάθε χρόνο, στα ίδια σχεδόν σημεία, με τα πιο πρόσφατα από το 2016 και μετά...

Πρόκειται για ζητήματα που κατήγγειλε και η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. «Με την επανάληψη αποδεικνύεται τελικά ότι δεν μαθαίνουν, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δημοτικές και η περιφερειακή αρχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από δικαιολογίες περί «πρωτόγνωρων φαινομένων» ή ότι «κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Για άλλη μια φορά πλημμυρίζουν τα ίδια σημεία

Eurokinissi

Για άλλη μια φορά πλημμυρίζουν τα ίδια σημεία
«Απόδειξη για τις ευθύνες τους είναι ότι οι συνεχόμενες καταστροφές υπογραμμίζουν την ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία όμως δεν γίνονται, αφού δεν διασφαλίζουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών κατασκευαστικών ομίλων. Ούτε καν σε κάποιες εξαγγελίες για συγκεκριμένα έργα δεν έχουν προχωρήσει. Το αποτέλεσμα είναι να μην εξασφαλίζονται η προστασία από φυσικά φαινόμενα και η ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων», τονίζει η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Επισημαίνοντας πως ο σχεδιασμός του αστικού κράτους δεν χωρά την προστασία του λαού ως απόλυτη προτεραιότητα, αντιθέτως έρχεται σε αντίθεση με αυτή, και φέρνοντας ως παράδειγμα τις κρατικές περικοπές σε χρηματοδοτήσεις όταν αυτές αφορούν την Υγεία ή την Παιδεία την ίδια ώρα που «δίνονται δισεκατομμύρια από δω κι από κει», η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στις εξαγγελίες της, αντιθέτως να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από τους μαζικούς συλλόγους και φορείς, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, να διεκδικήσουν τη διασφάλιση των αναγκαίων έργων και την πλήρη αποκατάστασή τους.

Παράλληλα απαιτεί:

  • Να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για τη γρήγορη αποκατάσταση προβλημάτων σε χωράφια, οδικά δίκτυα, δίκτυα άρδευσης και ό,τι άλλο εμποδίζει άμεσα τη συνέχιση της ζωής του λαού στον νομό.
  • Αμεση καταγραφή και 100% αποζημίωση των πληγέντων, να επανέλθουν η περιουσία και η ζωή τους όπως ήταν πριν.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης της αντιπλημμυρικής προστασίας φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας (έργα αποστράγγισης, οριοθέτησης - διαμόρφωσης ρεμάτων κ.ά.), έλεγχο του συνόλου των τεχνικών έργων για τις επιπτώσεις στα πλημμυρικά φαινόμενα, αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα με κριτήριο τη συνδυασμένη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και συνολικά του λαού.

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Παπαναστάση, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές. Απέναντι στη δικαιολογημένη αγανάκτηση που εκφράστηκε για την ανυπαρξία στοιχειωδών υποδομών και για το γεγονός ότι οι κάτοικοι μένουν αφημένοι στη μοίρα τους, προβλήθηκαν τα ζητήματα που διαχρονικά θέτει το ΚΚΕ για την προστασία του λαού. Εγινε κάλεσμα η πείρα που έχει συσσωρευτεί και μέσα από το συγκεκριμένο πρόβλημα να οδηγεί σε οργανωμένη πάλη στον δρόμο της ανατροπής, σημειώνοντας πως αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Χτες πραγματοποιήθηκε και νέα περιοδεία - εξόρμηση στις πληγείσες περιοχές από κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Να καταγραφεί, τέλος, ότι ζημιές από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όπως στο Βασιλόπουλο και στον Καραϊσκάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «κανονικότητά» τους είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως κόστος! (2023-09-06 00:00:00.0)
Ανάγκη αγωνιστικής διεκδίκησης (2021-10-19 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές σε Ζάκυνθο και Λευκάδα (2020-09-22 00:00:00.0)
Ζημιές σε Αχαΐα και Ναυπακτία (2019-07-16 00:00:00.0)
«Ακραίες» ελλείψεις με ευθύνη κυβερνήσεων - περιφερειακών αρχών (2019-07-12 00:00:00.0)
Οι καταστροφές αναδεικνύουν έλλειψη υποδομών (2017-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ