Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Πολλά ερωτήματα για τη μεταχείριση ναζιστών εγκληματιών

Ερωτήματα προκαλεί για άλλη μια φορά η μεταχείριση των ναζιστών από τις αρχές. O ναζιστής Ακης Θεοδώρου, που δικάζεται μαζί με τον Σωτήρη Δεβελέκο, άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι του Πειραιά «Φαβέλα» τον Φλεβάρη του 2018, διαφεύγει τη σύλληψη ενώ είναι γνωστής διαμονής. Τα δύο πρώην στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, ο Σ. Δεβελέκος συνομιλητής του Λαγού στη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, και ο Α. Θεοδώρου, στέλεχος της τοπικής του Πειραιά, κατηγορούνται για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Οσα δηλαδή και τα άτομα που βρίσκονταν στον κοινωνικό χώρο όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, υπό την καθοδήγηση των δύο, επιτέθηκε στον χώρο. Εκεί είχε τραυματιστεί και η μετέπειτα δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Στο βούλευμα βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη, ο Θεοδώρου δηλώθηκε ως αγνώστου διαμονής, γιατί δεν είχε συλληφθεί, γεγονός που επίσης γεννά ερωτήματα. Εχει κατατεθεί όμως στην πρόεδρο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ), από τους συνηγόρους του, εξουσιοδότηση του Θεοδώρου, όπου έχουν δηλωθεί η διεύθυνσή του στον Πειραιά και η διεύθυνση προσωρινής διαμονής του στη Στοκχόλμη Σουηδίας, μαζί με το γνήσιο της υπογραφής του, βεβαιωμένο από το προξενικό γραφείο της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Οι συνήγοροι της Ελευθερίας Τομπατζόγλου έχουν καταθέσει την εξουσιοδότηση στο Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, με σκοπό να πιστοποιηθεί ότι είναι γνωστής διαμονής. Σύμφωνα με όσα έχουν δει την δημοσιότητα, το αρμόδιο τμήμα έχει πλήρη άγνοια για την περίπτωση του Θεοδώρου και δεν είχε καν ενημερωθεί! Η δίκη στο ΜΟΔ Πειραιά αναβλήθηκε και πάλι, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ