Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΦΑΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις σήμερα στις σχολές

Φοιτητές από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα συντονίζουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια για υποβάθμιση των πτυχίων που προωθούνται με το νέο αθλητικό σχέδιο νόμου

Από την κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα
Από την κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα
Συντονίζουν τον αγώνα τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, απέναντι στο νέο σχέδιο νόμου που δίνει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πτυχίων, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και φοιτητές από τη ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ καθόρισαν τη δράση τους απαιτώντας να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου και διεκδικώντας: Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος. Καμία σκέψη για εξίσωση των πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών. Προσλήψεις μελών ΔΕΠ και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για την εκπαίδευση των φοιτητών. Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.

Επίσης, προχωρούν σε συλλογή υπογραφών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, ενώ σήμερα προγραμματίζουν μέρα πανελλαδικής δράσης με πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης προγραμματίζει κινητοποίηση στις 12.30 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα Τρίκαλα, ο Σύλλογος Φοιτητών προχωρά σήμερα σε πολύμορφες δράσεις μέσα στη σχολή και στα γήπεδα της πόλης.

Κινητοποίηση στα Τρίκαλα την περασμένη Παρασκευή

Με μια μαχητική κινητοποίηση, την περασμένη Παρασκευή, οι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα έστειλαν το μήνυμα πως τα σχέδια για υποβάθμιση των πτυχίων τους, που προωθούνται με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, θα μείνουν στα χαρτιά!

Πλήθος φοιτητών και φοιτητριών αλλά και καθηγητών του Τμήματος συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Εκ μέρους του Συλλόγου Φοιτητών ΤΕΦΑΑ μίλησε ο Κίμων Γρηγορίου, στηλιτεύοντας «τη θέσπιση "εκπαιδευτών" για όλους τους αθλούμενους και τα αθλήματα στο άρθρο 20, με τον πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ να αντικαθίσταται βολικά από μια αόριστη έννοια "εκπαιδευτή" πιστοποιημένου από κάποια ιδιωτική σχολή ή κάποιο υποβαθμισμένο πρόγραμμα κατάρτισης. Αναπόδραστη συνέπεια, η διά βίου μελλοντική εργασιακή περιπλάνηση των νέων και η επαγγελματική αβεβαιότητα. Οι βάσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ είχαν τεθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 3 χρόνια».

Στάθηκε ακόμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια των σπουδών, αναφέροντας πως «υπάρχουν περιορισμένα και επί πληρωμή δρομολόγια λεωφορείων, δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών».

Οι διαδηλωτές τόνισαν πως ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ τα νέα αγωνιστικά τους βήματα θα αποφασιστούν σε νέα Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ