Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο κρατικός προϋπολογισμός προμηνύει τα χειρότερα στα νοσοκομεία

Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» Ηρακλείου με αφορμή και τις εκλογές της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου στις 14 Δεκέμβρη σημειώνει μεταξύ άλλων την επιδείνωση στις συνθήκες εργασίας των γιατρών των δημόσιων δομών Υγείας και καταγγέλλει:

«Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω. Στον προϋπολογισμό του 2022 η κρατική χρηματοδότηση θα είναι μειωμένη (σε σχέση με το 2021) κατά 139 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία και κατά 130 εκατ. ευρώ για την ΠΦΥ. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το "νέο ΕΣΥ" περιλαμβάνει επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων δομών Υγείας με ολοένα λιγότερα κρατικά κονδύλια, με ολοένα περισσότερα έσοδα από τις άμεσες ή έμμεσες πληρωμές των ασθενών και διεύρυνση των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα) Υγείας. Αυτό σημαίνει διατήρηση των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, νέες συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων, νέα μείωση νοσοκομειακών κλινών και - παράλληλα - ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας».

Μεταξύ άλλων η ΔΗΠΑΚ διεκδικεί: Να παραμείνουν τα εφημερεία των γιατρών στα τμήματά τους, ώστε να εξασφαλίζεται η έγκαιρη μετάβασή τους σε επείγοντα περιστατικά - να εξασφαλιστούν εφημερεία στα τμήματα που δεν υπάρχουν. Αμεσες προσλήψεις μόνιμων παθολόγων και επειγοντολόγων για την πλήρη στελέχωση της Παθολογικής κλινικής και του ΤΕΠ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ