Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
OΕΝΓΕ
Ανακυκλώνεται η ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφερε ως εδώ

Ανακοίνωση με αφορμή τα νέα θλιβερά ρεκόρ στους δείκτες της πανδημίας

Η ΟΕΝΓΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμα φορά με αφορμή τα καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, την εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων.

«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στις 2/12/21, 8.30 μ.μ., ο αριθμός των εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένων βαρέως πασχόντων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών στη λίστα αναμονής για εισαγωγή σε ΜΕΘ ήταν 172 (εκατόν εβδομήντα δύο), σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα ΕΚΑΒ - ΕΚΕΠΥ - υπουργείου Υγείας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, στην καρδιά της πανδημίας, στην κορύφωση του 4ου κύματος, με τα νοσοκομεία φρακαρισμένα και το λιγοστό προσωπικό κατάκοπο, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που μας έφτασε ως εδώ. Συνεχίζει να επενδύει στο δόγμα υγεία - ατομική ευθύνη και στον κοινωνικό αυτοματισμό, στοχοποιώντας αυτήν τη φορά, μετά την "ανεύθυνη νεολαία" και τους υγειονομικούς, τους 60άρηδες ως υπαίτιους για το χάλι του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Συνεχίζει να αξιοποιεί το εμβόλιο ως μέσο κοινωνικού κανιβαλισμού και επιβολής αντιδραστικών μέτρων. Συνεχίζει την πολιτική των περικοπών, μειώνοντας την κρατική χρηματοδότηση το 2022 για τα νοσοκομεία και τα ΚΥ κατά 279 εκατ. ευρώ.

Εφτασε στο σημείο ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης να ισχυρίζεται προκλητικά ότι δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ. Από τη μία καταγγέλλει τον ανορθολογισμό και από την άλλη δεν δίστασε από το βήμα της Βουλής να μετατραπεί ο ίδιος στον πιο γνήσιο εκφραστή του, στον πιο φανατικό οπαδό του για να κρύψει κάτω από το χαλί τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Εφτασε στο σημείο να αρνείται την Εντατική Θεραπεία, τη σύγχρονη Ιατρική, την ίδια την επιστήμη για να δικαιολογήσει τους θανάτους εκτός ΜΕΘ ασθενών που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους.

Είναι πραγματικά θλιβερή η μέχρι τώρα σιωπή πανεπιστημιακών καθηγητών "ειδικών" του κράτους, της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και της προέδρου της, των προέδρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων γι' αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού που μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, πριν από το 1960, όταν η Σαπφώ Μαγκριώτη εγκαινίασε στην Ελλάδα την έννοια της Εντατικής Θεραπείας», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Καλεί «τον λαό μας να εμβολιαστεί. Να μη χαρίσει στην κυβέρνηση το δώρο της επιστήμης για την προστασία της υγείας και της ζωής του» και να μπει στον αγώνα. «Απαιτούμε έστω και τώρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές να υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε ήδη από τον Μάρτιο του 2020. Η αποφασιστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης με μόνιμο προσωπικό και υποδομές και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η οξύτατη υγειονομική κρίση», καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
186 διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ ενώ ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει (2021-12-10 00:00:00.0)
Κατέληξε ασθενής που βρισκόταν στην αναμονή για ΜΕΘ (2019-01-17 00:00:00.0)
Η κατάσταση των τραυματιών (2015-05-12 00:00:00.0)
Επικίνδυνες ελλείψεις για τη νοσηλεία των εγκαυματιών (2011-05-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-01-29 00:00:00.0)
Παραλίγο να τον «λιώσει» απορριμματοφόρο (2009-12-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ