Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύλληψη Ελληνα αστυνομικού στην Τουρκία

Σε σύλληψη ενός 41χρονου αρχιφύλακα που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη, με την κατηγορία ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή των συνόρων. Μαζί του συνελήφθη και γυναίκα που τον συνόδευε.

Οι δυο τους φέρεται ότι είχαν πάει εκδρομή στην Τουρκία την Κυριακή και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ συνελήφθησαν κοντά στο χωριό Ντοϊράν της Αδριανούπολης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επειδή μπήκαν στη στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.

Μετά τη σύλληψη οδηγήθηκαν στη διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η Γενική Εισαγγελία του Κεσάν.

Για το θέμα η ελληνική πλευρά είχε ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την Τουρκία, ενώ λεγόταν ότι γίνονταν επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα και των ελληνικών προξενείων σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Αργά χτες το βράδυ πληροφορίες έκαναν λόγο για προσωρινή απελευθέρωση των δύο, οι οποίοι παρέμεναν σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους από τις αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ