Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Πληροφορίες για νεκρό ηγετικό στέλεχος των ανταρτών

Χωρίς να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, αστικά ΜΜΕ της Κολομβίας μεταδίδουν ότι άλλο ένα ηγετικό στέλεχος των ανταρτών σκοτώθηκε σε ενέδρα σε περιοχή στη μεθόριο Κολομβίας - Βενεζουέλας. Φέρεται να είναι ο Ερνάν Νταρίο Βελάσκες με το ψευδώνυμο «Ελ Πάισα» (λόγω της καταγωγής του από την κεντροδυτική περιοχή της χώρας), από τους ιδρυτές μαζί με τον Ιβάν Μάρκες της νέας οργάνωσης ανταρτών Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP) - Segunta Marquetalia, που μετά τις συνεχείς παραβιάσεις της λεγόμενης «ειρηνευτικής» συμφωνίας του 2016, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και ξαναπήραν τον δρόμο της ένοπλης πάλης, σε αντίθεση με άλλους πρώην αντάρτες, που δέχτηκαν τον αφοπλισμό και συγκρότησαν το σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα κόμμα Comunes.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «El Tiempo», ο Βελάσκες φέρεται να έπεσε νεκρός σε ενέδρα που του έστησαν μισθοφόροι με σκοπό να εισπράξουν τα χρήματα της επικήρυξης για τη σύλληψή του.

Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, περιορίστηκε να πει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον φερόμενο θάνατο του 48χρονου αντάρτη. Η οργάνωση FARC - EP Segunta Marquetalia (από το τοπωνύμιο της πόλης όπου το 1964 ιδρύθηκαν οι FARC) δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ