Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή επίθεση

Με συνθήματα όπως «Αν δεν υπάρχει ψωμί, δεν υπάρχει ελευθερία!»

Πλάνα από τη νέα κινητοποίηση του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη
Πλάνα από τη νέα κινητοποίηση του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη
Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια και την κλιμακούμενη αντιλαϊκή επίθεση οργάνωσαν στις 3 Δεκέμβρη οι Οργανώσεις του ΚΚ Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ.

Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, θα λογοδοτήσουν όσοι βάζουν στο μάτι το ψωμί μας», «Μη σκύβεις το κεφάλι, υπερασπίσου τη χώρα σου», «Αν δεν υπάρχει ψωμί, δεν υπάρχει ελευθερία».

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα, με χειροκροτήματα από τους χώρους εργασίας και τα σπίτια τους.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων κατάγγελλε ότι «αυτοί που έχουν γίνει αιτία να πουλιούνται στη χώρα το λάδι και το τυρί σε κλειδωμένα ντουλάπια με πλαφόν, αναίσχυντα λένε ότι δεν θα καταπιέσουν τους εργαζόμενους με τον πληθωρισμό. Εκδίδουν ψευδείς δηλώσεις, όταν ο πληθωρισμός του λαού είναι στο 60%. Υποτίθεται ότι κατεβάζουν το επιτόκιο. Οσο μειώνουν τους τόκους, αυξάνεται το χρέος των εργαζομένων. Η χώρα μας, που ήδη εξαρτάται από τις εισαγωγές, μετατρέπεται σταδιακά σε μια κόλαση φθηνού εργατικού δυναμικού».

Τόνιζε ότι «οι εργάτες φτάνουν στο σημείο να ξεπληρώνουν τα χρέη τους με πρόσθετα χρέη. Οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους σε πιστώσεις και κάρτες οδηγούνται στην αυτοκτονία. Τα αφεντικά συνεχίζουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους, οι εταιρείες τους αναπτύσσονται εκθετικά, και ο λογαριασμός πληρώνεται πάντα από τους φτωχούς ανθρώπους».


Την ίδια στιγμή, «ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φλερτάροντας με την κυβέρνηση στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του λαού με εκλογές και κάλπες, εκατομμύρια άνθρωποι σκέφτονται πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα ενοίκιά τους.

Νέοι και φοιτητές, που ήδη παλεύουν με την έλλειψη μέλλοντος και την ανεργία, είναι πρόθυμοι να ζήσουν σε ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ οι φοιτητές αναζητούν μια στέγη για να βάλουν το κεφάλι τους από κάτω.

Οι γυναίκες, οι οποίες βρίσκονται στο στόχαστρο της αντίδρασης που προσπάθησε να τις κρατήσει στο σπίτι, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Ενώ δεκάδες γυναίκες δολοφονούνται καθημερινά, τα δικαστήρια δεν ζητούν από τους υπευθύνους να λογοδοτήσουν. Επιχειρούν να αποκλείσουν τις γυναίκες από το να βγουν στον δρόμο».

Κάλεσμα λαϊκού ξεσηκωμού

Και κατέληγε: «Αυτή η τάξη πραγμάτων δεν μπορεί να κρατήσει άλλο. Προειδοποιούμε όσους βασίζονται στην αποδιοργάνωση του λαού ότι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι πολίτες που φτωχαίνουν όλο και περισσότερο δεν είναι μόνοι. Δεν είμαστε μόνοι! Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους επωμίζονται το βάρος αυτής της τάξης πραγμάτων. Δεν είστε μόνοι!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού. Το TKP καλεί εκείνους που κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας και εκείνους που προσπαθούν να μας αποσπάσουν την προσοχή με ψεύτικες ελπίδες να λογοδοτήσουν. Ελάτε, βάλτε ένα χεράκι να αλλάξουμε αυτήν την τάξη πραγμάτων!».

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε και το τεύχος Δεκέμβρη του μηνιαίου περιοδικού «Η Φωνή του TKΡ» με τίτλο «Μη μένεις μόνος! Ξεσηκώσου ενάντια στην ακρίβεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ