Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις με αφορμή ιστορικές επετείους

-- Σήμερα, Παρασκευή 10 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στην καπναποθήκη «Π» οι Τομεακές Οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούν εκδήλωση μπροστά στην 78η επέτειο εκτέλεσης του Βασίλη Βερβέρη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και στελέχους του καπνεργατικού κινήματος (1891 - 12 Δεκέμβρη 1943) με τίτλο «Με τους κομμουνιστές στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος». Θα μιλήσει ο Ορέστης Λιώλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 11 Δεκέμβρη:

-- Στις 8.30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, η ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσολογγίου της ΚΝΕ παρουσιάζουν τον θεατρικό μονόλογο «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17» της Θαλασσιάς Αντωνοπούλου. Τον μονόλογο παίζει η Σταματίνα Πιτσούλια και τη μουσική επιμέλεια έχει η Ελενα Γκάτση. Από τις 7.30 μ.μ., θα υπάρχει στον χώρο μικρή έκθεση αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ και τη δράση της στην Αιτωλοακαρνανία.

-- Στις 6 μ.μ., εκδήλωση στην αίθουσα Ιωάννης Μανωλεδάκης στον Χορτιάτη με θέμα «80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ» και ομιλήτρια την Σταυρούλα Τσιολάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και οι ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για το 1821.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Κώστα Σκολαρίκο, υπεύθυνο του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα: «Γιάννενα 1821: Πώς ήταν και γιατί ήταν "πρώτα στ' άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα". Αναζητώντας τις οικονομικές και κοινωνικές αιτίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ