Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ερμαια του εισπρακτικού μηχανισμού

Προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τον τεκμαρτό προσδιορισμό στο εισόδημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτό τέχνασμα αύξησης των φορολογικών εσόδων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσκρούει στη γενικευμένη κατακραυγή αλλά και στην πολύ ορατή πιθανότητα να κριθεί αντισυνταγματική η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου για την «επιχειρηματικότητα». Δεν είναι τυχαίο ότι από χτες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέδιδαν πληροφορίες για απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Βέβαια, η ουσία του ζητήματος δεν είναι εκεί, καθώς έτσι κι αλλιώς, μετά την επιβολή τεκμαρτού ΦΠΑ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις γίνονται αντικείμενο ανοιχτού εκβιασμού και ταυτόχρονα έρμαιο των όποιων διαθέσεων της Εφορίας που θα κινηθεί κατ' εντολή των γενικών κατευθύνσεων που θα δοθούν από την πολιτική ηγεσία. Ετσι είναι φανερό ότι όποια μικρή επιχείρηση βρεθεί να «χρωστάει» επιπλέον τεκμαρτό ΦΠΑ θα είναι ανά πάσα στιγμή υπόλογη και για το εισόδημα και αυτό θα συμβεί ακόμη και στην περίπτωση που απαλειφθεί η συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία που προσφέρει στην αξιωματική αντιπολίτευση η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματός του Γ. Αλογοσκούφης εμφανίστηκε σαν προστάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ξεχνώντας ότι και η ΝΔ έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής φορομπηχτικής πολιτικής, ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε πως η «αναδρομική επιβολή τεκμαρτού ΦΠΑ στραγγαλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ