Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Τραγωδία με δύο νεκρά παιδιά από ξυλόσομπα

Πολύτεκνη φτωχή οικογένεια προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το κρύο

Eurokinissi

Τον τραγικό θάνατο δύο ανηλίκων, ηλικίας 12 και 13 ετών, και τον τραυματισμό - με εγκαύματα - ενός δίχρονου παιδιού (εκτός κινδύνου) είχε ως αποτέλεσμα η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δώμα διώροφης κατοικίας στο Καματερό, στην προσπάθεια πολύτεκνης οικογένειας να ζεσταθεί με ξυλόσομπα.

Οταν ξέσπασε η φωτιά, η οικογένεια προσπάθησε να γλιτώσει, βγαίνοντας από το σπίτι. Ωστόσο, βγαίνοντας διαπίστωσαν ότι έλειπαν τα δύο παιδιά, που δυστυχώς είχαν βρει τον θάνατο.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Σκολαρίκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της τραγωδίας.

Σε αλληλεγγύη στην οικογένεια καλούν οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ

Ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για την οικογένεια που βίωσε την τραγωδία στο Καματερό με δύο παιδιά νεκρά από πυρκαγιά στο σπίτι συγκεντρώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση τονίζουν πως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα με τραγικές συνέπειες ακόμα και για την ίδια τη ζωή του λαού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Δυστυχώς για ακόμα μία φορά η ενεργειακή και η γενικότερη φτώχεια, η ακρίβεια, η έλλειψη βασικών υποδομών μάς φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα. Η θέρμανση, όπως και πολλά άλλα είδη πρώτης ανάγκης, είναι είδος πολυτελείας για τα λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής, εξαναγκάζοντάς τα να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μεθόδους για να γλιτώσουν από το κρύο. Η "κανονικότητα" που μας πλασάρουν σημαίνει μισή ζωή, μισά δικαιώματα και για αρκετούς βέβαια σημαίνει εξαθλίωση. Οπου φτωχός και η μοίρα του, όπως λέει ο λαός μας.

Οι επενδύσεις της δήθεν "πράσινης ανάπτυξης" για την οποία διαβάζουμε και ακούμε νυχθημερόν, δεν αφορούν την ανάγκη των λαϊκών νοικοκυριών να έχουν λίγη ζέστη τον χειμώνα. Εν έτει 2021, όποιος δεν έχει λεφτά για να ζεσταθεί, είναι καταδικασμένος να πεθαίνει είτε από το κρύο είτε από τη φωτιά και τις αναθυμιάσεις της.

Ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος είναι η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που για να εξασφαλίσει την όσο δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία για το κεφάλαιο, ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα με τραγικές συνέπειες για την καθημερινότητα - Γολγοθά του λαού, ακόμα και για την ίδια τη ζωή».

Επισημαίνουν την ανάγκη «να ληφθούν από την κυβέρνηση και την ομογάλακτή της δημοτική αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λυθεί το θέμα στέγασης και διαβίωσης της οικογένειας αυτής», προσθέτοντας: «Μπροστά στις γιορτές και τον καιρό που αγριεύει, πολλές οικογένειες θα βρεθούν χωρίς είδη πρώτης ανάγκης, χωρίς θέρμανση. Τώρα είναι η ώρα ο λαός της περιοχής να δείξει την αλληλεγγύη του ώστε να μη μείνει κανένας αβοήθητος. Να δυναμώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας της ίδιας του της ζωής, για άμεση μείωση στα τιμολόγια ρεύματος, στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να μην ανέχεται να πνίγεται στην πρώτη βροχή και να πεθαίνει από το κρύο. Να οργανώσει την πάλη του για αυτά που δικαιούται γιατί τα παράγει με τον κόπο του. Για μία κοινωνία όπου στο προσκήνιο μπαίνει η ανθρώπινη ζωή και οι ανάγκες της και όχι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και τα κέρδη των μονοπωλίων».

Τέλος, όπως αναφέρουν, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ θα συγκεντρώσουν για την οικογένεια ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, στα γραφεία του Κόμματος στο Καματερό (Γρηγορίου Λαμπράκη 63) το απόγευμα 6.30-8.30 και το πρωί 10.00-12.00, καλώντας τους εργαζόμενους, τον λαό της περιοχής να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

Να δυναμώσουν η αλληλεγγύη και ο αγώνας «για να ζήσουμε όπως μας αξίζει», καλεί το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια των δύο παιδιών, ενώ στην ανακοίνωσή του ακόμη τονίζει:

«Δεν συμβιβαζόμαστε! Στον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας δεν αξίζει αυτή η κατάσταση. Πρέπει να σημάνει συναγερμός, να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα μέσα στην καρδιά του χειμώνα, ούτε στο Καματερό, ούτε πουθενά».

Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν και οι εκλεγμένοι με τη «Λαική Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων - Καματερού, απαιτώντας ταυτόχρονα από τη δημοτική αρχή να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λυθεί το θέμα της στέγασης και της επιβίωσης της οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ