Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ` ΚΠΣ
Ενημέρωση προς κοινωνικούς εταίρους...

Τους... κοινωνικούς εταίρους ενημέρωσε χτες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την πορεία υλοποίησης του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, ο αρμόδιος υφυπουργός Χ. Πάχτας και, από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε σε μια σειρά οργανωτικά μέτρα, που προωθούνται για την ομαλή πορεία υλοποίησης του Γ` ΚΠΣ, το οποίο βρίσκεται υπό στενή κοινοτική παρακολούθηση. Πρόκειται για μέτρα που αφορούν στην ενίσχυση των φορέων υλοποίησης των προγραμμάτων, όπως είναι οι δήμοι, οι νομαρχίες κλπ.

Στην κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο κινείται στην πρόσληψη 2.500 στελεχών, οι οποίοι θα επανδρώσουν όλες τις βαθμίδες υλοποίησης των έργων του ΚΠΣ. Προσανατολίζονται, επίσης, στην ενίσχυση του θεσμού των Αναπτυξιακών Εταιριών, που συστήνουν δήμοι και νομαρχίες. Μέσω των εταιριών αυτών, πραγματοποιούνται τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ενωση έργα. Τέλος, ο υπουργός έκανε γενικά λόγο για την ανάγκη σύνδεσης του Γ` ΚΠΣ με την απασχόληση...

Σχέδιο νόμου

Σχέδιο Νόμου αποτελούμενο από 11 άρθρα για την προσαρμογή των εσωτερικών κανονισμών των εταιριών σε αυτούς της χρηματιστηριακής αγοράς, έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομίας, μετά από σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς. Για τις εταιρίες που είναι ήδη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο προβλέπεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου, ενώ για τις εταιρίες που εκκρεμεί αίτηση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, οφείλουν να συμμορφώνονται με τις συγκεκριμένες διατάξεις, τρεις μήνες μετά από την εισαγωγή τους στο ΧΑΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ