Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
Γ. ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Είναι ευθύνη όλων μας να σταματήσουμε αυτήν την ντροπή

Στην εκδήλωση στη Ν. Μανωλάδα παρευρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και ο Γραμματέας της ΤΕ Ηλείας του Κόμματος Χρήστος Γιάνναρος.

«Τούτη δω η χώρα που έχετε έρθει και δουλεύετε πολύ σκληρά, σε πολύ δύσκολες, απάνθρωπες, ντροπιαστικές συνθήκες, πρέπει να ξέρετε ότι έχει δώσει εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες σε άλλες χώρες, που ζούσαν στις ίδιες συνθήκες», ανέφερε ο Γιάννης Πρωτούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση. Και συνέχισε:

«Τα αφεντικά θέλουν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει πώς έζησαν οι δικοί του άνθρωποι στην ξενιτιά. Μέσα στις λάσπες, στις ακαθαρσίες, στη βρωμιά που δουλεύετε και εσείς, βγάζοντας τον λεγόμενο "κόκκινο χρυσό" που τον καρπώνονται άλλοι. Είναι ευθύνη όλων μας, όλων των προοδευτικών ανθρώπων να σταματήσουμε αυτήν τη μεγάλη αδικία. Απευθυνόμαστε περισσότερο σε όσους μας ακούνε εδώ στη Νέα Μανωλάδα και τα γύρω χωριά. Αυτήν την ντροπή πρέπει να τη σταματήσουμε, δεν συμφέρει κανέναν. Συμφέρει μόνο τα μεγάλα αφεντικά που δεν έχουν ποτέ λασπώσει τα πόδια τους και ούτε πρόκειται να τα λασπώσουν.

Αυτή η ντροπή πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν συμφέρει ούτε τους Ελληνες βιοπαλαιστές αγρότες, παρά μόνο αυτούς που ζούνε από τον μόχθο όλων των υπολοίπων. Είναι οι ίδιοι που ποτέ στη ζωή τους δεν έχουν ιδρώσει, δεν έχουν παγώσει, δεν έχουν δει τα παιδιά τους να ζούνε σε τέτοιες συνθήκες. Είναι ευθύνη όλων μας να σταματήσει αυτό το αίσχος».

Κάλεσε σε πάλη για να έχουν οι εργάτες γης κανονικά σπίτια, γιατρούς και έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα. «Οι εργάτες πρέπει να έχουν χαρτιά, να μπορούν να ταξιδέψουν, να μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους εδώ. Δεν πρέπει να σταματήσουμε αυτόν τον αγώνα», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Γιάννης Πρωτούλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ