Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εξόρμηση σε Λύκεια της Γκράβας

Εξόρμηση σε Λύκεια της Γκράβας έκαναν το πρωί της Παρασκευής μέλη της ΚΝΕ, με την ανακοίνωση της Οργάνωσης για την 18η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη. «Απλώνουμε το χέρι - Οι καταπιεσμένοι έχουν ένα κοινό σύνθημα: Την αλληλεγγύη, την κοινή πάλη των λαών», έλεγε η ανακοίνωση που πρόθυμα άπλωναν το χέρι και έπαιρναν οι μαθητές μπαίνοντας στο συγκρότημα για να πάνε στα σχολεία τους.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη επιλέξαμε να κάνουμε μια εξόρμηση στα σχολεία της Γκράβας, σε ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα, με μεγάλα αντίστοιχα προβλήματα», δήλωσε για αυτή την πρωτοβουλία ο Τάσος Συκάς, Γραμματέας της ΤΟ Γκράβας - Γαλατσίου της ΚΝΕ, και συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για «συγκρότημα στο οποίο συνυπάρχουν χιλιάδες Ελληνες μαθητές μαζί όμως με εκατοντάδες μετανάστες, παιδιά που έχουν έρθει από χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων κ.ο.κ. Είναι παιδιά που συνυπάρχουν μεταξύ τους, αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα στη ζωή τους, όπως η έλλειψη υποδομών στα σχολεία τους, καθηγητών, τα μορφωτικά κενά, η έλλειψη μέτρων προστασίας απέναντι στον κορονοϊό και την πανδημία. Αντίστοιχα αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους και οι γονείς τους, όπως είναι η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια. Είναι κοινές οι αιτίες δηλαδή που οδηγούν έναν νέο, μια οικογένεια να αφήσει τη χώρα του, με τις αιτίες που αφήνουν ένα παιδί ανασφάλιστο ως προς το μέλλον του, ως προς το τι δουλειά θα κάνει κ.ο.κ.

Η Κομμουνιστική Νεολαία παλεύει ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού, φασισμού, στα σχολεία, στις γειτονιές. Παλεύει ενάντια στις κυβερνήσεις και τις συμφωνίες που μπλέκουν τον λαό ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Πρωτοστατεί στο να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα προστασίας και νομικά και πρακτικά για τους πρόσφυγες και μετανάστες, να εκπονηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία θα λαμβάνεται υπόψη η ιστορία, ο πολιτισμός του κάθε λαού για την εκπαίδευση των παιδιών, να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα ένταξης όλων των προσφύγων και μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς (2023-01-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς στις 22 Γενάρη (2023-01-18 00:00:00.0)
Αρχίζει αύριο το Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες εργάτες (2011-06-30 00:00:00.0)
«Στέγη» αγωνιστικών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών (2008-10-31 00:00:00.0)
«Θέλουν την εκπαίδευση επιχείρηση» (2006-03-15 00:00:00.0)
Είναι απαράδεκτοι και συκοφάντες (1999-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ