Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Νέες πιέσεις και απειλές από το υπουργείο Παιδείας
  • Με νέα εγκύκλιο καλούνται τα σχολεία που δεν κατέθεσαν εκθέσεις να δώσουν ...εξηγήσεις
  • Σωματεία εκπαιδευτικών ζητούν απόσυρση της εγκυκλίου

Με νέα εγκύκλιο προς τα σχολεία που δεν ανάρτησαν είτε την αποτίμηση της περασμένης χρονιάς είτε τον προγραμματισμό της φετινής, όπως προβλέπονται στη διαδικασία της «αξιολόγησης» βάσει του νέου νόμου, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μέσα από την αντιδραστική αξιολόγηση.

Πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών καταγγέλλουν πως «το ΥΠΑΙΘ απέστειλε πίνακες σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) της χώρας με τα σχολεία που δεν ανάρτησαν είτε την αποτίμηση της περσινής σχολικής χρονιάς είτε τον προγραμματισμό της φετινής. Την ίδια στιγμή, ζητάει από τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους/ες των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων να αιτιολογήσουν τους λόγους που δεν ανάρτησαν τα κείμενα και επιπλέον να αποστείλουν τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ! Τέλος, απαιτεί από τις ΠΔΕ να αποστείλουν στο ΥΠΑΙΘ όλα τα έγγραφα με βάση τα οποία ορίστηκαν οι συγκεκριμένοι διευθυντές/ντριες και προϊστάμενοι/ες, προφανώς για να ενεργοποιήσει τις τιμωρητικές διατάξεις του ν. 4823/2021».

Τα παραπάνω σημειώνουν σε αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Αργύριος Μοσχίδης» ζητώντας να αποσυρθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος που υπογράφεται από τον γγ του υπουργείου, να σταματήσει κάθε διαδικασία στοχοποίησης συναδέλφων, κάθε προπαρασκευαστική διαδικασία επιβολής ποινών. Καλούν παράλληλα το υπουργείο «αντί να απειλεί και να τρομοκρατεί», «να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, με τη θωράκισή τους από την πανδημία και όχι να τα μετατρέπει σε εστίες υπερμετάδοσης. Να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να πάρει μέτρα για σχολικές υποδομές πριν θρηνήσουμε θύματα, να ασχοληθεί με μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που οξύνονται και ξεσπούν βίαια μέσα στα σχολεία».

Τα εκπαιδευτικά σωματεία παράλληλα καλούν τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν θέση απέναντι στο νέο αυταρχικό κρεσέντο του υπουργείου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης και την προκήρυξη νέας απεργίας - αποχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ