Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Επανέρχονται περιοριστικά μέτρα και lockdown

Με ραγδαίο ρυθμό εξαπλώνεται η παραλλαγή «Ομικρον», εκτοξεύοντας τα κρούσματα κορονοϊού και τις νοσηλείες και αυξάνοντας τους θανάτους σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ευρώπη επανέρχονται και αυστηροποιούνται περιοριστικά μέτρα, παρά τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμών. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή διαχείρισή της οδηγεί στη διαιώνισή της, αφήνοντας τους λαούς εκτεθειμένους.

Μόλις έναν μήνα μετά την αναγνώρισή της στη Νότια Αφρική, η «Ομικρον» έχει ήδη εντοπιστεί σε σχεδόν 80 χώρες και σημειώνει ταχεία εξάπλωση στην Ευρώπη, όπου σύμφωνα με την Κομισιόν ενδέχεται να γίνει κυρίαρχη μέχρι τα μέσα Γενάρη.

Στην Ολλανδία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε το Σάββατο lockdown για την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και μέχρι τις 14 Γενάρη, για να αναχαιτιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα μείνουν κλειστά σχεδόν τα πάντα, με εξαίρεση καταστήματα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Επίσης, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κλείνουν μια βδομάδα νωρίτερα.

Στη Βρετανία η «Ομικρον» κυριαρχεί ήδη στο Λονδίνο και σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ η κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους μετά τα Χριστούγεννα, για δυο βδομάδες.

Στην Ιρλανδία τα μπαρ, οι παμπ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν από τις 8 μ.μ., ενώ στη Γαλλία ο δήμος Παρισίων ανακοίνωσε την ακύρωση των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων και των συναυλιών που είχαν προγραμματιστεί για την παραμονή του νέου χρόνου.

Η Δανία, η οποία την Παρασκευή κατέγραψε νέο ρεκόρ 11.000 κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων 2.500 της «Ομικρον», κλείνει θέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών για έναν μήνα.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, στην Κούβα, παρά τον βάρβαρο ιμπεριαλιστικό αποκλεισμό, συνεχίζει να υποχωρεί ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων, τα οποία την Κυριακή ήταν μόλις 358. Ο εμβολιασμός φτάνει στο 84% του συνολικού πληθυσμού με τα δύο κουβανικά εμβόλια, ενώ σε ΜΕΘ βρίσκονται μόλις 16 ασθενείς με COVID-19. Επίσης, από την περασμένη βδομάδα δεν καταγράφεται κανένας ημερήσιος θάνατος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ