Τρίτη 21 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να αξιοποιηθεί η συσσωρευμένη πείρα, να ενισχυθεί η διέξοδος

«Ανοίγουμε μαζί τον δρόμο της πάλης, της ελπίδας και της ανατροπής»: Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης - συζήτησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΟ Νοσοκομείου ΚΑΤ του ΚΚΕ και ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Γιάννη Πρωτούλη.

«Είμαστε σε σημείο καμπής, δύο χρόνια πανδημίας έχει συσσωρευθεί κοινωνική πείρα που μπορεί να φωτίσει προς τα πού πάει η κατάσταση. Ενώ υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να σώζονται ανθρώπινες ζωές, ο λαός μετράει ήδη 20.000 νεκρούς από την πανδημία και πόσοι άλλοι επειδή σταμάτησαν τα χειρουργεία, πήγαν πίσω οι προληπτικές εξετάσεις, θεραπείες, τα νοσοκομεία γίνονται και πάλι της μιας νόσου, με τις ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού και πόρων να παραμένουν και να επιδεινώνονται», σημείωσε αρχικά ο Γ. Πρωτούλης.

Σχετικά με τη διαμάχη γύρω από την πρόσφατη έκθεση των καθηγητών Τσιόδρα - Λύτρα, σημείωσε ότι «είναι πράγματα που τα γνωρίζαμε», υπενθύμισε τις αλλεπάλληλες καταγγελίες και κινητοποιήσεις των υγειονομικών διεκδικώντας μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να μην πεθαίνουν άνθρωποι που μπορούν να σωθούν.

«Την ίδια ώρα, έχει αγριέψει το πράγμα στους χώρους δουλειάς, όπως για παράδειγμα στα "Jumbo" που επιχειρούν να επιβάλουν "μη μιλάς, μη γελάς"», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο μέτωπο της Πολιτικής Προστασίας: «Στην πρώτη βροχή πνιγόμαστε, στην πρώτη φωτιά καιγόμαστε. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα εχθρικό κράτος για τον λαό, ταχύτατο, ευέλικτο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», υπογράμμισε.

Επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο του ΚΚΕ για να «σπάσει το "ράψτε τα στόματα"», να μείνουν στα χαρτιά η απαγόρευση των διαδηλώσεων, της πορείας του Πολυτεχνείου, του εορτασμού της απεργιακής Πρωτομαγιάς, αλλά και το πώς η πανδημία αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση και «για να ψηφιστούν μια σειρά άγριοι αντιλαϊκοί νόμοι. Τι μπορεί να γίνει; Το κίνημα έχει τη δύναμη να ακυρώσει αντιλαϊκούς νόμους, να δείξει τον δρόμο της πάλης και της συσπείρωσης. Φωτεινά παραδείγματα ο αγώνας των εργαζομένων στην "e-food" και στην COSCO όπου "φωτιά" έβαλε ο θάνατος συναδέλφου τους.

Η τελευταία δεκαετία προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα. Ζήσαμε κυβερνήσεις μονοκομματικές, συγκυβερνήσεις. Το συμπέρασμα; Η μια μετά την άλλη κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργούσε τους αντιλαϊκούς νόμους της προηγούμενης, αντίθετα το πάει κι ένα βήμα παρακάτω σε βάρος του λαού».

Παράλληλα έφερε παραδείγματα από τον χώρο της Υγείας, όπου διαμορφώθηκε το αίτημα για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και η άρνηση της κυβέρνησης, ομολογώντας ότι «μόνο στον κομμουνισμό» οι επιχειρηματίες θα χάσουν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Θέλουμε να αναδειχθεί και να ενισχυθεί η πραγματική διέξοδος, να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη διαφορετική περπατησιά του ανθρώπου», σημείωσε ο ομιλητής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τις ψήφους της ΝΔ και των χρυσαυγιτών καταδικάστηκε η «βία από όπου κι αν προέρχεται» (2020-11-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2020-06-26 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις και συσκέψεις ενόψει των εκλογών (2014-01-30 00:00:00.0)
Χρειάζεται να είναι παλλαϊκός ο αγώνας για την Παιδεία (2007-11-03 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα (2006-05-11 00:00:00.0)
Στα 52 χρόνια της ΕΠΟΝ (1995-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ