Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»
Στην όμορφη παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου»

RIZOSPASTIS

Μια πολύ όμορφη παράσταση για παιδιά, βασισμένη στο αγαπημένο μυθιστόρημα «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Αλκης Ζέη, που παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου», παρακολούθησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» από διάφορες γειτονιές της Αττικής.

...Οταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν 9 ετών, είχε μια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεμο μόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα, όμως, τον βιώνει κάθε μέρα μαζί με τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο - μια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών...

Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο για τέταρτη φορά, μετά το ανέβασμά του σε κρατικές σκηνές Ελλάδας και Κύπρου, όπου γνώρισε την αποδοχή και την αγάπη από το κοινό. Το θέατρο «Βασιλάκου» επέλεξε ένα έργο - σταθμό αναφοράς στην παιδική λογοτεχνία, που ταξιδεύει τα παιδιά σε έναν μεγάλο περίπατο γεμάτο συναισθήματα και γνώσεις και με ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών παραδίδει μια παράσταση αντάξια των προσδοκιών και της ιστορίας της.

Κι επειδή τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου», η πρωτοβουλία θα επαναληφθεί και όσοι δεν πρόλαβαν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την παράσταση την Κυριακή 9 Γενάρη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις (πληροφορίες στις κατά τόπους Οργανώσεις του ΚΚΕ).

Συντροφιά με το καλό βιβλίο

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» συναντήθηκαν την Κυριακή στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», στην Πλάτωνος. Εξω από το βιβλιοπωλείο είχε στηθεί ένας μικρός μπουφές με γιορτινά γλυκά και κεράσματα κι άνοιξαν οι πρώτες κουβέντες για το βιβλίο, που μας ανοίγει τους ορίζοντες, μας κρατάει συντροφιά, μας ταξιδεύει. Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό, τα παιδιά ανά ομάδες μπήκαν στο βιβλιοπωλείο, συζητώντας μεταξύ τους και προτείνοντας βιβλία το ένα στο άλλο. «Ο θησαυρός του παππού», «Ο Σύλλογος των Τεμπελόγατων», «Θησέας», «Το αγόρι με τις ριγέ πιτζάμες» κ.ά. ήταν ανάμεσα στις επιλογές τους. Ολα τα παιδιά ένιωσαν όμορφα κι έφυγαν από αυτήν τη συνάντηση χαρούμενα, με τα βιβλία στα χέρια και δίνοντας «ραντεβού» μια φορά το τρίμηνο να ξανασυναντιούνται στη «Σύγχρονη Εποχή».

Αντίστοιχη συνάντηση στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 3) θα έχουν οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» από την Αττική, την Πέμπτη 30 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., όπου ο συγγραφέας Στρατής Δουνιάς και ο εικονογράφος Κωνσταντίνος Ρουγγέρης θα παρουσιάσουν το βιβλίο τους «Ο θησαυρός του παππού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ