Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΤΕΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με εκθέσεις βιβλίου και αρχειακού υλικού

Μέχρι αύριο Πέμπτη θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα να περιηγηθούν στην Εκθεση για την 100χρονη Ιστορία της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» και στο πρωτότυπο υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ που αυτή περιλαμβάνει. Στη συνέχεια η Εκθεση για τα 100 χρόνια της ΚΟΜΕΠ, που εντάσσεται στη δίμηνη καμπάνια που έχει αποφασίσει το ΚΣ της ΚΝΕ, θα «ταξιδέψει» σε άλλες πόλεις, σε πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί.

Στο Στέκι της ΚΝΕ συνεχίζεται και το Δεκαήμερο Βιβλίου, με παλιές και νέες εκδόσεις, πακέτα προσφορών και ειδικές εκπτώσεις για τους φίλους του Στεκιού. Εργα των κλασικών του μαρξισμού - λενινισμού, έργα με ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, λογοτεχνικά έργα, εκδόσεις της ΚΝΕ, εκδόσεις για τα ζητήματα της Τέχνης και άλλα πολλά θα περιμένουν τους επισκέπτες του Στεκιού. Η περίοδος των γιορτών, άλλωστε, προσφέρεται για να προμηθευτούμε όλοι ή να δωρίσουμε κάποιο βιβλίο, που αναμφίβολα αποτελεί μία μοναδική συντροφιά.

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα η εκδήλωση για την Παρισινή Κομμούνα. Μέσα από τις ομιλίες των Φρίξου Μπρούζγου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και του Μάνθου Ψυρράκη, μέλους του ΚΣ, όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να μάθουν για βασικές εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» για την Κομμούνα, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ με τίτλο «72 μέρες...».


Τη σκυτάλη του προγράμματος πήρε χτες μία ακόμα ενδιαφέρουσα συζήτηση, αυτήν τη φορά για τη λογοτεχνία, με τίτλο «Λογοτεχνία: Αξίζει τον χρόνο σου;». Στην εκδήλωση μίλησαν η Μαρία Πεσκετζή, διδάκτορας Φιλολογίας, και ο Ντίνος Τζαβάρας, μεταπτυχιακός φοιτητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.

Bazaar βιβλίων στο «Μικρόβιο» στην Καλαμάτα

Στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο - Γιώργος Βουβαλέας», στην Καλαμάτα, πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο των γιορτών bazaar βιβλίων από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Μέρες και ώρες λειτουργίας του bazaar: Μέχρι 24/12, 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00. Από 27/12 έως 30/12, 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ