Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΠΟΘΑ
«Θα συνεχίσουμε μέσα στα σωματεία την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα»

«Οι σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε μέσα στα σωματεία την προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα. Θα είμαστε απέναντι στην προσπάθεια της πλειοψηφίας, που καθοδηγείται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, να περάσει την κυβερνητική πολιτική και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη συγκρότηση του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Οπως καταγγέλλει, σε αυτήν τη συνεδρίαση η πλειοψηφία «συνέχισε την ίδια παράσταση που έστησε και στο Συνέδριο. Δηλαδή επίθεση στις δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τη διαμόρφωση των συσχετισμών. Αρνήθηκαν την πρότασή μας για αναλογικό προεδρείο, που σημαίνει, με βάση τις ψήφους του κάθε ψηφοδελτίου, ανάλογη θέση στο προεδρείο». Αντίθετα, προχώρησαν σε προεδρείο με βάση την προγραμματική συμφωνία.

Με αυτόν τον τρόπο απέκλεισαν «τις δυνάμεις που έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία και διοικούν στον ΠΜΣ, ενώ παράλληλα είχαν αναδειχθεί στην πρώτη θέση στις εκλογές του ΣΕΗ». Για δήθεν εκπροσώπηση του ΠΜΣ, του μεγαλύτερου σωματείου αυτήν τη στιγμή στο χώρο του Πολιτισμού, «έβαλαν γενικό γραμματέα του ΔΣ της ΠΟΘΑ μέλος του ΠΜΣ, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από ψηφοδέλτιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, δεν αντιπροσωπεύει την κατεύθυνση που συντριπτικά εκφράστηκε στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου».

Ακόμα, η νέα διοίκηση «δεν πήρε θέση για συνάδελφο, μέλος του ΔΣ της ΕΤΕΚΤ που προσχηματικά το προεδρείο της ΕΤΕΚΤ θέλει να διαγράψει, να σβήσει από το σωματείο... απλά επειδή έχει άλλη άποψη!».

Η ΔΑΣ σημειώνει πως «η πραγματική ζωή λοιπόν δεν χωρά στο "στενό" γραφείο συνεδριάσεων του ΔΣ της ΠΟΘΑ. Πρωτοστατούμε σε όλους τους χώρους για σταθερές εργασιακές σχέσεις, για συμβάσεις. Παλεύουμε για την κατοχύρωση του πνευματικού, συγγενικού δικαιώματος. Παλεύουμε για την αναβάθμιση της αισθητικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ