Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
Αποκλείστηκε στα χαρτιά η Τότεναμ

Η ομάδα που θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου Conference League, η αγγλική Τότεναμ, δεν θα συνεχίσει στη διοργάνωση.

Αιτία ο τρόπος που επέλεξε η UEFA να λύσει το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τον τελευταίο αγώνα των Λονδρέζων για τον 7ο όμιλο, στην έδρα τους με αντίπαλο τη γαλλική Ρεν, ο οποίος θα έκρινε τη 2η θέση στον όμιλο και την πρόκριση στην επόμενη φάση (η Τότεναμ θα την καταλάμβανε με νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αντί της ολλανδικής Φίτεσε) και είχε αναβληθεί καθώς η Τότεναμ είχε 13 κρούσματα σε παίκτες και μέλη της ομάδας. Η UEFA, διά της Πειθαρχικής Επιτροπής της, επικαλούμενη την αδυναμία να βρεθεί κενή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του ματς εξ αναβολής, σε μια πρωτοφανή απόφαση το κατοχύρωσε υπέρ της Ρεν με 3-0 στα χαρτιά, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να διεξαχθεί με υπαιτιότητα της Τότεναμ! Ετσι, 2η στον όμιλο, πίσω από την 1η Ρεν, τερμάτισε η Φίτεσε, με την Τότεναμ να μένει 3η και να αποκλείεται από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Φυσικά η Τότεναμ σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε την απόφαση ως άδικη και δήλωσε ότι θα προσφύγει εναντίον της στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ