Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Αλληλεγγύη και ευχές στους εργαζόμενους από παιδιά της περιοχής

Συγκίνηση σκόρπισαν στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ παιδιά από χωριά της Λοκρίδας, με τις γιορτινές ευχετήριες κάρτες και ζωγραφιές που στόλισαν την πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ ζήτησε από παιδιά της περιοχής να δημιουργήσουν τη δική τους κάρτα ή ζωγραφιά με ευχές και να στείλουν ένα γιορτινό μήνυμα χαράς και συμπαράστασης.

Το πρωί της Κυριακής 19 Δεκέμβρη, μία ομάδα με πάνω από 20 παιδιά, συνοδευόμενα από γονείς και μέλη της ΟΓΕ, βρέθηκε στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα, στολίζοντάς την με τις δημιουργίες τους. Τα παιδιά υποδέχτηκαν μέλη της διοίκησης του Σωματείου και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ανταλλάσσοντας ευχές και εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη και την ελπίδα που τους πρόσφεραν.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ μοίρασαν τσουρεκάκια και γλυκίσματα στα παιδιά καθώς και ένα γράμμα από τον Αη Βασίλη. Κουβέντιασαν μαζί τους για το πώς έφτιαξαν τις κάρτες, τα μηνύματα και τις ευχές τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. «Τα περισσότερα από τα παιδιά έχουν κάποιον γονιό ή άλλο συγγενή που να εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ. Παρά τη μικρή τους ηλικία φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση και την αβεβαιότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Το βλέπεις στις ζωγραφιές και τα μηνύματά τους. Ευχές όπως "να προσέχετε" δείχνει πόσο έχει επηρεάσει τις παιδικές ψυχές ο φόβος για κάποιο ατύχημα. Ζωγραφιές που δείχνουν το εργοστάσιο με πολύχρωμα χρώματα και ευχές να "πάψει η ΛΑΡΚΟ να είναι μαύρη", δείχνουν το πώς βιώνουν το περιβάλλον που ζουν», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» η Χρυσάνθη Ζάρκα, μέλος της Ομάδας Λοκρών της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ