Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καλεί σε νέα κινητοποίηση

INTIME NEWS

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, εκφράζοντας την αντίθεσή του στον «μαζικό αποκλεισμό συναδέλφων από το εποχικό βοήθημα και την επιδότηση ειδικού σκοπού». Ζητά από τους αρμόδιους φορείς σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε να μην αποκλειστεί κανένας εργαζόμενος του κλάδου από το εποχικό βοήθημα.

Ακόμα, με ανακοίνωσή του ενημερώνει τον κλάδο για την άκαρπη συνάντηση που είχε με εκπρόσωπο του υπουργείου Πολιτισμού για το ζήτημα της Καμεράτα. Δεν πήρε καμιά σαφή απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού για τη συνέχιση ή όχι της λειτουργίας της Ορχήστρας.

«Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την υπόθεση της Καμεράτα είναι τεράστιες. Το Σωματείο μας θα επιμείνει ώστε αυτές οι ευθύνες να μην μεταβιβαστούν όπως συμβαίνει συνήθως στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνει στην ανακοίνωση. Ο ΠΜΣ απαιτεί την επαναλειτουργία της Καμεράτα με σταθερές εργασιακές σχέσεις και με κάλυψη όλων των οφειλών της σε μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές, αποζημιώσεις στους εργαζόμενους. Θυμίζουμε ότι ξαφνικά το καλοκαίρι ψηφίστηκε τροπολογία του ΥΠΠΟ, η οποία προβλέπει λύση και εκκαθάριση του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδας, που σκοπός του ήταν ο προγραμματισμός και η οργάνωση των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της Καμεράτα. Με την εν λόγω τροπολογία επιχειρείται να μπει «ταφόπλακα» στις δίκαιες διεκδικήσεις των μουσικών και των διοικητικών υπαλλήλων για δεδουλευμένα χρόνων, αποζημιώσεις, ένσημα και να απαλλαγεί από κάθε ποινική ευθύνη το τελευταίο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ