Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Οχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια

MotionTeam

Νέες αυξήσεις - από 1/1/2022 - στα ήδη πανάκριβα διόδια ανακοίνωσαν οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους μέσα στη βδομάδα, με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης που υπέγραψαν και εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Το νέο «χαράτσωμα» έρχεται σε μια σειρά από σταθμούς της ΠΑΘΕ, του Ε65, της Εγνατίας, της Ιόνιας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Μορέας και της Ολυμπίας Οδού να δώσει άλλο ένα πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα που εξανεμίζεται από τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης.

«Οχι» στις νέες αυξήσεις και στο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα λέει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας σημειώνοντας: «Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν μπήκαν για καλύτερους δρόμους και οδική ασφάλεια, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας και οι δημοτικές αρχές που στηρίζονται απ' αυτά τα κόμματα, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Απόδειξη ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των οδηγών αναγκάζονται να ταξιδεύουν από τους επικίνδυνους παράδρομους, όπου χάνονται ανθρώπινες ζωές, σημειώνονται πολλοί τραυματισμοί και μεγάλες υλικές ζημιές.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού ψήφισαν την παράδοση των εθνικών δρόμων στους μεγαλοεργολάβους και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το τηρούν όλοι τους με ευλάβεια. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων (...) Η ΕΕ στηρίζει την αύξηση και των διοδίων και των τιμών. Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (κυβερνήσεις, ΕΕ) για να προστατέψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

«Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και απαιτεί: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ελεύθερη διέλευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες συγκοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ