Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νέες επιθέσεις εποίκων - ισραηλινού στρατού

Και αναγγελίες για διπλασιασμό των εποίκων στα Υψίπεδα του Γκολάν

Οι συνεχιζόμενες προκλητικές επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε βάρος Παλαιστινίων της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, με την πλήρη στήριξη του ισραηλινού στρατού, οδήγησαν το Σάββατο σε νέες διαμαρτυρίες και συγκρούσεις κοντά στη Ναμπλούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών εκατοντάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν κοντά σε φυλάκιο του εβραϊκού εποικισμού Ομές και σε αυτοσχέδια οδοφράγματα που έστησαν Παλαιστίνιοι διαδηλωτές.

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ούτε αυτήν τη φορά δεν δίστασαν να ρίξουν πυρά σε βάρος διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τραυματίστηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης.

Στο μεταξύ, την Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ν. Μπένετ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των Εβραίων εποίκων που ζουν στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν, στο πλαίσιο ενός νέου εποικιστικού προγράμματος, ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπένετ αναφέρθηκε στην ενίσχυση των εποικισμών, κάνοντας λόγο για «νέες επενδύσεις» που πήραν νέα δυναμική ώθηση μετά την αναγνώριση της κατοχής των Υψιπέδων του Γκολάν από τις ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ. Μεταξύ των επενδυτικών σχεδίων υπάρχουν σχέδια που αφορούν τον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την τεχνολογία αιχμής. Στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν ζουν περίπου 50.000 άτομα, εκ των οποίων το 50% είναι Δρούζοι της Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ