Τρίτη 11 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Γ. Νταλάρας τραγουδά ρεμπέτικα

Αυτό το Σάββατο 15 Γενάρη ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται στο Christmas Theater για να μας ταξιδέψει με «Ωραία παρέα» στο ρεμπέτικο. Μαζί με τον Γ. Νταλάρα στον κόσμο του ρεμπέτικου θα μας ταξιδέψουν οι Γιάννης Διονυσίου, Βασίλης Κορακάκης, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Ασπασία Στρατηγού.

Ο Γιώργος Νταλάρας έχει δηλώσει ότι «το ρεμπέτικο είναι το πιο επαναστατικό και το πιο ζωντανό είδος της μουσικής μας. Θεωρώ ότι ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει μουσειακό ή γραφικό. Θα συγκινεί και θα εμπνέει πάντα τους πιο αξιόλογους, ταλαντούχους και ευαίσθητους ανθρώπους κάθε γενιάς. Τους μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές που στην ουσία είναι η μεγάλη ελπίδα του ελληνικού τραγουδιού. Κάθε φορά που καταπιάνομαι με αυτό το τραγούδι, όσο βαθιά κι αν είναι ριζωμένο μέσα μου μουσικά, ανακαλύπτω ακόμη άγνωστα πράγματα, στους μουσικούς δρόμους, στις ερμηνείες, στον δυναμισμό και στην ιδιαιτερότητα με την οποία οι στίχοι αποτυπώνουν συναισθήματα και γεγονότα, συμβάλλοντας αποφασιστικά σε αυτήν την τοιχογραφία της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης και του ήθους του αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού».

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας, Κωνσταντίνος Γεδίκης, Βασίλης Κορακάκης, Νίκος Σαμαράς (μπουζούκι), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Ηλίας Μαντικός (κανονάκι), Ανδρέας Παπάς, Στράτος Σαμιώτης (κρουστά).

Προπώληση εισιτηρίων: 211 7701700, viva.gr, ct.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ