Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Αμαλιάδας σήμερα ενάντια στα αγροτοδικεία

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Αμαλιάδας θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ενάντια στις διώξεις που αντιμετωπίζουν μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου και άλλοι αγωνιστές αγρότες, για το «έγκλημα» που διέπραξαν, να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις το 2017 ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, διώκονται 5 μέλη του τότε αλλά και του σημερινού ΔΣ της ΟΑΣΗ (ανάμεσά τους ο πρόεδρος Θανάσης Βομπίρης), καθώς και ο πρόεδρος του ΑΣ Αμαλιάδας, για κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λαπίθι. «Με τον αγώνα μας, τότε, καταφέραμε να κερδίσουμε το ακατάσχετο όριο από τις τράπεζες, δυσκολέψαμε την εφαρμογή μιας σειράς άλλων αντιαγροτικών μέτρων», σημειώνει σε δηλώσεις του ο Θανάσης Βομπίρης, προσθέτοντας: «Και σήμερα τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών οξύνονται και δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα, τον οποίο και θα συνεχίσουμε».

Παράλληλα, η ΟΑΣΗ σημειώνει την αποφασιστικότητα των αγροτών να συνεχίσουν την πάλη τους, αναφέροντας: «Θα "ξαναδιαπράξουμε το έγκλημα", θα βγούμε πάλι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας». Στέκεται επίσης στα προβλήματα των αγροτών στο νομό όπως «την αλλαγή χρήσης γης στις εξωλίμνιες εκτάσεις στο φράγμα Πηνειού για να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των κτηνοτρόφων, τη δέσμευση 20.000 στρεμμάτων, που καλλιεργούμε και ζούμε από αυτά στην περιοχή Χειμαδιού, Κουτσοχέρας και αλλού, από την εκκλησία, την εξευτελιστική τιμή της σταφίδας που θα μας οδηγήσει στο ξεκουρβούλωμά της», ζητήματα που, όπως σημειώνουν, αποτελούν αιτία που θα τους βγάλει ξανά στους δρόμους «και όσο αυτή η βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική συνεχίζεται τόσο και εμείς θα συνεχίζουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας».

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και καταλήγει: «Μπορεί η μία κυβέρνηση να παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη για να μας σύρουν στα αγροτοδικεία, εμείς οι αγρότες θα στεκόμαστε πάντοτε απέναντι στην πολιτική τους που θέλει να μας πετάξει έξω από τις περιουσίες μας. Αυτό να το καταλάβουν καλά. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές αγρότες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ