Τετάρτη 12 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αύριο η κινητοποίηση ενάντια σε μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού

Σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη 13 Γενάρη, στις 4 μ.μ., έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κοτζιά, «για να μην περάσουν οι αντεργατικές επιδιώξεις της διοίκησης της ΕΤΕ» καλεί η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση» («Ενιαία») στον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ). Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους με Γενικές Συνελεύσεις στα καταστήματά τους να οργανώσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και τον Σύλλογο να πάρει αντίστοιχες αποφάσεις.

Οι μεθοδεύσεις της τράπεζας έχουν ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση προσωπικού χωρίς κατοχύρωση δικαιωμάτων, την απόλυση προσωπικού, την κατάργηση οργανικών θέσεων, τις συνεχείς πιέσεις για συμμετοχή σε «εθελούσιες αποχωρήσεις».

Η «Ενιαία» προβάλλει τα αιτήματα: Να μην προχωρήσει η απόσχιση. Καμία μετακίνηση προσωπικού σε άλλη εταιρεία. Καμία μείωση εισοδήματος και εργασιακών δικαιωμάτων. Να μετατραπούν οι ελαστικά εργαζόμενοι (από τρίτες εταιρείες κ.α.) σε μόνιμους εργαζόμενους της ΕΤΕ με συγκροτημένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να σταματήσουν οι πιέσεις και απειλές διευθυντικών στελεχών για εθελούσιες και επίτευξη στόχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ