Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτεινή Φράγκου
Φωτεινή Φράγκου
Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΟΣ (καπετάν Λευτεριάς) γεννήθηκε το 1918 στον Αλμυρό Μαγνησίας. Στην Κατοχή έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, όπως και όλη η οικογένειά του. Τον Απρίλη του 1943 κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πολέμησε τους κατακτητές ως καπετάνιος Λόχου.

Μετά την Απελευθέρωση δούλεψε κομματικά στο Βόλο. Τον Αύγουστο του 1946 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε στις 9 Γενάρη 1947 καλύπτοντας τη σύμπτυξη του τμήματος στο οποίο ήταν πολιτικός επίτροπος.

Στη μνήμη του τα αδέρφια του Δημήτρης, Ελένη και Μαγδαληνή προσφέρουν 30 ευρώ στην ΚΟ Μαγνησίας.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΑΒΟΥ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, πρόσφεραν, μέσω της ΚΟΒ Υμηττού, στο ΚΚΕ: Η οικογένεια της Γεωργίας Παλαβού 250 ευρώ. Ο Γιώργος Ράμμος και η Νίκη Δήμου 30 ευρώ. Ο Νώντας Σκαλτσάς 20 ευρώ. H Βικτώρια Κηπουρού 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν πάνω από 3 χρόνια από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΡΔΑ, μέλους του ΚΚΕ από τα Τρίκαλα. Στους αγώνες του λαού, έπαιρνε δραστήρια μέρος, πιστός και συνεπής ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του Κόμματός του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη προσφέρει 20.000 δρχ. στη ΝΕ Τρικάλων και 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Κώστας Λίτσας
Κώστας Λίτσας
* * *

Φωτ.

Στις 5 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο παλαίμαχος αγωνιστής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. Γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Κρύα Βρύση (Βανακούλια) Καλαμπάκας. Στην Κατοχή ήταν από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ, στον εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και ονομάστηκε αξιωματικός.

Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη ως το 1978. Στη μνήμη του η γυναίκα του Κωνσταντίνα, τα παιδιά του Τάκης, Σωτήρης και Βούλα και τα εγγόνια του προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ, 30 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και στο Παράρτημα Τρικάλων της ΠΕΕΠΠ 5 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στις 28 Γενάρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αξέχαστος σύντροφός μου ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Επίσης πέρασε ένας χρόνος από τότε που δεν υπάρχει ανάμεσά μας η αδελφή μου ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ.

Οσο θα ζω θα τους θυμάμαι.

Στη μνήμη τους προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τα ιδανικά του οποίου και οι δύο αγωνίστηκαν.

Ερμιόνη Λίτσα

* * *

Φωτ.

Στις 22 Μάρτη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον αγωνιστή ΕΥΛΑΜΠΙΟ ΒΛΑΧΟ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αγγελική πρόσφερε για την Οικονομική Εξόρμηση 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Στέφανου Βελδεμίρη» Συκεών Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ
* * *

Φωτ.

Στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΠΑΡΑ: Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγες» από κοντά μας. Σε έχουμε πάντα στη σκέψη μας, πολυαγαπημένε μας σύζυγε, πατέρα, παππού.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 35.000 δρχ. στο Κόμμα σου, το ΚΚΕ.

Η γυναίκα σου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, καπετάνιου του ΕΛΑΣ, ΖΩΗ ΚΟΥΡΤΗ (Φασόλια) και ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ο ΕΛΑΣίτης Βασίλης Γαρύφαλλος προσφέρει στη ΝΕ Λευκάδας 150.000 δρχ.

* * *

Φωτ. 4

Στη μνήμη του πεθερού μου ΝΙΚΟΥ ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε το 1987, των γονιών μου ΑΧΙΛΛΕΑ και ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, οι οποίοι έζησαν πολιτικοί πρόσφυγες στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας, όπου και πέθαναν, ο μεν πατέρας μου το 1980, η δε μητέρα μου το 1992, καθώς επίσης στη μνήμη της αδελφής μου ΟΛΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ από το Καπνοχώρι Κοζάνης, η οποία σκοτώθηκε στη μάχη των Γρεβενών, πρόσφερα 25.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Κίτσα Σαββουλίδου

* * *

Φωτ.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ γεννήθηκε το 1924 στο Βερτίσκο Λαγκαδά. Στα 19 χρόνια του πιάστηκε από Γερμανούς σε συλλαλητήριο στο Λαγκαδά. Κρατήθηκε για 6 μήνες σε κελί μελλοθανάτων στο στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και σε συνέχεια μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία, από όπου αφέθηκε ελεύθερος με την Απελευθέρωση.

Νίκος Σαββουλίδης
Νίκος Σαββουλίδης
Στη μνήμη του η γυναίκα του Ζωή και τα παιδιά του Αθανάσιος και Δημούλα πρόσφεραν 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Σταυρούπολης, 5.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».


Αχιλλέας Δημητριάδης
Αχιλλέας Δημητριάδης

Βικτώρια Δημητριάδη
Βικτώρια Δημητριάδη

ΟΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
ΟΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ