Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αφιερώνει το «κλείσιμο» της επόμενης Δευτέρας στα 12 χρόνια από την ίδρυση των γραφείων του Κόμματος

Απαρχή των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια απ' την εκτέλεση του Ν. Μπελογιάννη

Από τα εγκαίνια των γραφείων του Κόμματος
Από τα εγκαίνια των γραφείων του Κόμματος
H ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 12 χρόνων από τη λειτουργία των γραφείων της ΕΠ του Κόμματος στην Πάτρα με την επωνυμία «Νίκος Μπελογιάννης», τη Δευτέρα 24 Γενάρη, αφιερώνει το συγκεκριμένο «κλείσιμο» σ' αυτήν την επέτειο, καλώντας τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ να συνεισφέρουν.

Ηδη, η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ έχει καλύψει το 104% του πλάνου της και θέτει στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, δυναμώνοντας και μέχρι τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, ταυτόχρονα, τους δεσμούς με χιλιάδες νέους και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους.

Στα πλαίσιο αυτό, βοηθάει η πείρα παλαιότερων προσπαθειών, όπως και με την κατασκευή των ιδιόκτητων γραφείων του Κόμματος, της προσφοράς και τότε εκατοντάδων νεολαίων που σήμερα είναι μέλη και στελέχη του Κόμματος. Η απόφαση του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ ήδη συζητείται στις ΟΒ όλων των Οργανώσεων, μπαίνουν στόχοι και φιλόδοξα πλάνα, με ένα - ένα τα μέλη, με στόχο να μην μείνει κανείς χωρίς να μην συμβάλει, να μεγαλώσει το άνοιγμα της Οργάνωσης, να βάλει ο καθένας το λιθαράκι του στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε και φέτος πριν από περίπου δυόμισι μήνες και οδεύει προς το τέλος της.

Να σημειωθεί ότι η αφιέρωση του συγκεκριμένου «κλεισίματος» στην επέτειο εγκαινίων των γραφείων αποτελεί την απαρχή των εκδηλώσεων Κόμματος και ΚΝΕ για την περιοχή, για τη συμπλήρωση 70 χρόνων απ' την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, στον οποίον είναι αφιερωμένο και το κτίριο της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στο κάλεσμά του το Γραφείο του Συμβουλίου Περιοχής τονίζει: «Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια λειτουργίας των ιδιόκτητων γραφείων του Κόμματός μας στην Πάτρα. Ενα "στολίδι" που έγινε χάρη στην ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά σε μεροκάματα, σε υλικά, σε οικονομική προσφορά από το υστέρημα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων της δουλειάς, νέους, φοιτητές, μαθητές, άνεργους, μέλη του Κόμματος και φίλους του.

Tότε ήταν πάνω από 2.000 τα "κόκκινα μεροκάματα" που δόθηκαν, είτε με εργασία συντρόφων και φίλων οικοδόμων - τεχνικών κ.λπ., είτε με οικονομική προσφορά. Υπάρχουν και ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως μαθητές - φοιτητές - παιδιά λαϊκών οικογενειών που έδιναν ακόμα και το χρονιάτικο χαρτζιλίκι, άνεργοι από το επίδομα. Η προσφορά συντρόφων και φίλων με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

Φέτος που εκδηλώνεται πιο έντονα η συνολικότερη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, δυναμώνουν ο αντικομμουνισμός, ο αυταρχισμός και η καταστολή, που το σύστημα εντείνει την επίθεσή του στα οικονομικά του Κόμματος, είναι ακόμα πιο αναγκαία η επιτυχία της μάχης της Οικονομικής Εξόρμησης.

Μπροστά σε αυτό το καθήκον, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στη Δυτική Ελλάδα, κάνοντας πράξη το σύνθημα του ΚΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση, καλούν κάθε φίλο και οπαδό του Κόμματος που έχουμε συναντηθεί στους δρόμους του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας να ενισχύει την πρωτοπορία της τάξης του, τη μοναδική συνεπή και αταλάντευτη δύναμη που παλεύει "Για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον Σοσιαλισμό", όπως έλεγε και ο σύντροφος Νίκος Μπελογιάννης, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ