Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ 24ΧΡΟΝΗΣ
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για κύκλωμα πλουσίων γόνων

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού της 24χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερωτήματα γεννιούνται για τη διαφαινόμενη συγκάλυψη και ατιμωρησία των δραστών.

Θυμίζουμε ότι η 24χρονη είχε απευθυνθεί στις 2 Γενάρη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κατήγγειλε τον βιασμό της σε πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ακολούθησε την ίδια μέρα η σύλληψη 27χρονου επιχειρηματία, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και παραπέμφθηκε στον ανακριτή. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είναι μέλος του ΔΣ του ιδρύματος «International Foundation for Greece» που έκανε δωρεά για τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Μετά τον θόρυβο που σηκώθηκε, το υπουργείο Πολιτισμού ανακάλεσε χτες τη δωρεά, η οποία είχε δημοσιευθεί στη «Διαύγεια» στις 5/1/22.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την εμπλοκή γνωστών επιχειρηματικών ονομάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τις πληροφορίες που άρχισαν να γίνονται γνωστές, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας και υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση, έτσι ώστε να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων - καταγγελλόμενων».

Η 24χρονη φαίνεται να κατήγγειλε τρία άτομα (τον 27χρονο κι άλλους δύο) και φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διακριβωθεί αν είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες στην 24χρονη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κατάθεση 18χρονης, η οποία δήλωσε ότι όταν πήγε στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο, είδε εκεί κοπέλες που της φάνηκαν ότι ήταν εκδιδόμενες. Επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του πάρτι έφτασε περιπολικό της αστυνομίας στο ξενοδοχείο και μάλιστα προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι έσπευσαν να χαμηλώσουν την ένταση της μουσικής.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χτες, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην αστυνομία και λέγοντας ότι «οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει». Ωστόσο πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι κυριαρχεί η προσπάθεια συγκάλυψης, ειδικά όταν πρόκειται για ...μεγάλα τζάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ