Πέμπτη 20 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προθεσμία για απολογία πήραν Βαξεβάνης και Φιλιππάκης

Προθεσμία για τις 18 Φλεβάρη ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία πήρε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που προσήλθε στον Αρειο Πάγο μετά από κλήση της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου. Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του αφορά τα αδικήματα της «συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας διά της έκθεσης σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή», της «συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος» και της «εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας», αναφορικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας του για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis». Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που σχετίζεται με την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου και αξιοποιείται στην ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (ο ένας κατηγορεί τον άλλο για σκευωρία), την ώρα που και οι δύο με την πολιτική τους την υπηρετούν απρόσκοπτα.

Ο εκδότης έφτασε στον Αρειο Πάγο συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, ενώ είχαν πάει να του συμπαρασταθούν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του ο Κ. Βαξεβάνης είπε μεταξύ άλλων: «Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα (...) Η δίωξη είναι κατά της δημοκρατίας».

Νωρίτερα, προθεσμία για τις 16 Φλεβάρη έλαβε από την ίδια ανακρίτρια ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαγγελόπουλο και τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής έρευνας του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας «Novartis» από τους εισαγγελείς Διαφθοράς (ζήτημα που κινήθηκε από την ΝΔ), αλλά και μήνυσης επιχειρηματία για υπόθεση εκβιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ