Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Της νοθείας το ... ανάγνωσμα

Της αυθαιρεσίας και της νοθείας το ...ανάγνωσμα γίνεται σε ναυτεργατικά σωματεία, με ευθύνη των συνδικαλιστών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ. Παραβιάζουν καταστατικά, διαγράφουν πραξικοπηματικά «ενοχλητικά» μέλη, νοθεύουν εκλογικές διαδικασίες, ανάλογα με την ...περίσταση και πάει λέγοντας. Το «ελεύθερο» για τέτοιες ενέργειες, τους δίνει το γεγονός ότι και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της προστασίας των ναυτεργατικών συμφερόντων, εξακολουθεί να κρατά το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεμένο χειροπόδαρα με τον εκτρωματικό νόμο 330.

Προχτές Κυριακή, έγινε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στην Ενωση Ηλεκτρολόγων, όπου η πλειοψηφία της διοίκησης, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό, που προβλέπει ρητά ότι η εκλογή όλων των οργάνων θα γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής, εφάρμοσε αυθαίρετα το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής! Το αποτέλεσμα ήταν οι συνεπείς δυνάμεις της αγωνιστικής παράταξης «Ενωτικός Αγωνιστικός Συνδυασμός», αν και συγκέντρωσαν το 32,5% των ψήφων, να μείνουν έξω από την Εφορευτική!

Στην Ενωση Ασυρματιστών (ΠΕΡΡΑΕΝ), οι συνδικαλιστές των εν λόγω παρατάξεων έχουν ξεκινήσει «πογκρόμ» διαγραφών σε βάρος μελών της Ενωσης, παραβιάζοντας το καταστατικό και επικαλούμενοι δήθεν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που, όμως, ήταν ...τύπου παρασυναγωγής! Με τον τρόπο αυτό, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΕΡΡΑΕΝ θέλουν να «εκκαθαρίσουν» το σωματείο από κάθε ασυρματιστή που αντιστέκεται στα προκλητικά σχέδιά τους, τα οποία αφορούν το ξεπούλημα του μεγάρου της Ενωσης και αποτελούν τη χαριστική βολή σε βάρος του κλάδου των ασυρματιστών, τον οποίο αυτοί ακριβώς οι συνδικαλιστές τον «έθαψαν ζωντανό». Να σημειωθεί ότι τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας έχει καταγγείλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συμπαράταξη Ασυρματιστών» (ΔΑΣΑΕΝ), ενώ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έχει εκδικαστεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που έχει καταθέσει η παράταξη, ζητώντας την ακύρωση των πραξικοπηματικού τύπου διαγραφών. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Σ' αυτά αξίζει να προστεθεί ότι οι εκπρόσωποι στα συνέδρια και γενικά συμβούλια της ΠΝΟ, άλλοι είναι εκλεγμένοι με την απλή αναλογική και άλλοι με το πλειοψηφικό σύστημα. Ενώ το αναχρονιστικό και άκρως αντιδημοκρατικό καταστατικό της ΠΝΟ, εκτός όλων των άλλων, προβλέπει για τα όργανα αυτά ακόμα και τον περιορισμό του ενός δεκάτου, που αφορά τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων των μεγάλων ναυτεργατικών οργανώσεων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ