Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Στάση εργασίας 11 π.μ. - 4 μ.μ. και γενική συνέλευση

Σε 5ωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και παράλληλα, συγκαλούν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ετσι, τις ώρες αυτές (11 π.μ. - 4 μ.μ.) δε θα κυκλοφορήσουν τα τρόλεϊ στην Αθήνα. Το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, που κήρυξε τη σημερινή στάση εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τη διοίκηση της επιχείρησης για καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των πρακτικών συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία, επιχειρεί την καθιέρωση εξοντωτικών ωραρίων με διακεκομμένες βάρδιες πρωί - μεσημέρι με ενδιάμεση διακοπή, γεγονός που έχει επιπτώσεις και στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στο ταμείο ασφάλισης των εργαζομένων (ΤΑΠ - ΗΛΠΑΠ) που κοντεύει να μείνει χωρίς γιατρούς, με την υπογράμμιση ότι οι εργαζόμενοι θα το υπερασπίσουν με κάθε τρόπο και μέσο. Τέλος, αναφορά γίνεται και στα καινούρια δρομολόγια που καθιέρωσε η διοίκηση από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, με την επισήμανση ότι αντί να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον επιβάτη, αυξάνουν την ταλαιπωρία του.

Στη σημερινή γενική συνέλευση, θα γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για όλα αυτά τα ζητήματα και θα καθοριστεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων του κλάδου, με κεντρικό προσανατολισμό την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης και διοίκησης για την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στον ΗΛΠΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ