Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... μόρια του ΠΑΣΟΚ

Παπαγεωργίου Βασίλης

AKOMA κι αν δεν το ξέρεις ότι επίκεινται δημοτικές εκλογές σ' αυτήν τη χώρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείς να το μαντέψεις και να το καταλάβεις από τα «συμφραζόμενα», από όσα συμβαίνουν σε κυβέρνηση και κόμματα.

Η κυβέρνηση, για παράδειγμα, ασχολείται επισταμένα με τους συμβασιούχους του Δημοσίου! Θα αλλάξει, λέει, το σύστημα και δε θα προχωρήσει σε μονιμοποίηση, αλλά σε επανεξέταση κάθε περίπτωσης, μέσω μοριοδότησης.

Και το ξέρετε, δα, τι σημαίνει «προσλήψεις» μέσω μοριοδότησης με όρους ΠΑΣΟΚ: Οσοι πιστοί (του εκσυγχρονισμού) προσέλθετε. Μάλιστα, είναι δεδομένο ότι οι σχετικές διαδικασίες θα συμπέσουν χρονικά, έτσι ώστε να κρατήσει η «πολιτική ομηρία» μέχρι το «παραπέντε» τον εκλογών.

Εχουμε και τη Νέα Δημοκρατία, που θέλει ανοίγματα. Κριτήριό τους η ικανότητα, λέει, και όχι η κομματική ταυτότητα, λέει. Βεβαίως, δυσκολεύεσαι σ' αυτές τις δουλιές ως αντιπολίτευση, είναι λογικό. Αν δεν έχεις τι να τάξεις, πρέπει να προ-τάξεις τέτοιου είδους ηθικοπλαστικές θεωριτικούρες!

Να φανταστείτε, πάντως, ότι δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη. Γιατί υπάρχουν ακόμα πολλά προεκλογικά τερτίπια και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι είναι ακόμα στην αρχή. Το πάρτι μόλις ξεκίνησε.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εξυγίανσης προωθούν τώρα στην «Ολυμπιακή» (απολύσεις και διάλυση της εταιρίας, δηλαδή). Επίφαση, μια ακόμα αποτυχία πώλησης της εταιρίας, μια και πέσανε πάλι σε αφερέγγυους αγοραστές.

Μάλλον, όμως, εξίσου αφερέγγυοι είναι οι πωλητές. Τα έχουν καταφέρει, ώστε να φτάσουν τα πράγματα στο εξής δίλημμα: Να την καταστρέψουν οι ίδιοι την επιχείρηση ή να τη δώσουν σε κάποιον άλλο για ξεχαρβάλωμα;

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ συνεχίζονται και τα σενάρια για το Ασφαλιστικό, με τις γνωστές διαρροές του είδους «οι αλλαγές δεν αφορούν αυτούς που θα βγουν στη σύνταξη την επόμενη 6ετία». Εντάξει, όμως, αυτό το ακούσαμε. Ας μιλήσουν λίγο και για την ουσία του θέματος.


Γρηγοριάδης Κώστας

Οχι πως τους χρειαζόμαστε, βέβαια, για να μας πληροφορήσουν. Το κάνουν για λογαριασμό τους η Κομισιόν και οι κάθε λογής διεθνείς οργανισμοί, που, ως γνωστόν, «καίγονται» για την ανάπτυξη της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την Εκπαίδευση (2020-06-17 00:00:00.0)
Στείλτε μήνυμα αντίστασης και αγώνα (2012-05-03 00:00:00.0)
«Πρόγευση» από την προεκλογική πόλωση (2009-04-16 00:00:00.0)
Η «μίσθωση» της συμφοράς (2000-04-18 00:00:00.0)
Αρχισαν τις απολύσεις (2000-02-19 00:00:00.0)
Στερούνται και το φαγητό! (1996-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ