Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Συνέπεια στην αγωνιστική απραξία

Συνεπής στην πολιτική των απλών διαπιστώσεων και της αγωνιστικής απραξίας για τα προβλήματα των εργαζομένων της Αθήνας, εμφανίστηκε και χτες η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, η οποία επιπρόσθετα δε βρήκε να πει κουβέντα για την κυβερνητική πολιτική που τα δημιουργεί.

Ορατές και στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, ήταν οι δύο βασικές γραμμές που συγκρούονται σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Η γραμμή της συναίνεσης και του κοινωνικού εταιρισμού από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ και η γραμμή της ταξικής σύγκρουσης που προβάλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, της οποίας οι σύμβουλοι ανέδειξαν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και πρότειναν την αντίσταση στη συνολική κυβερνητική πολιτική μέσα από την αγωνιστική συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων.

Η πρόταση τη ΔΑΣ ήταν: να συζητηθούν χτες ως ένα, ενιαίο θέμα, η κοινωνική ασφάλιση, η Υγεία, η υγιεινή και ασφάλεια και η Παιδεία, να ακολουθήσει σύσκεψη σωματείων της Αθήνας και στη συνέχεια να διοργανωθεί παναθηναϊκό συλλαλητήριο για όλα μαζί τα παραπάνω θέματα. Οι παρατάξεις της πλειοψηφίας επέλεξαν να συζητηθεί ξεχωριστά το κάθε θέμα και ανάλωσαν το χρόνο της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα αυτή να διακοπεί ώστε να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Από τα θέματα, για τα οποία πίεσε η ΔΑΣ να γίνει συζήτηση, ασχολήθηκαν μόνο με την Υγεία, ξεχωρίζοντάς την από τα άλλα ζητήματα. Η τελική απόφαση ήταν να γίνει... ημερίδα το Μάρτη και ενδεχομένως συλλαλητήριο αργότερα. Ενδεικτικό της λογικής της πλειοψηφίας ήταν και η... ενόχλησή της από τη δράση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του ΕΚΑ, στην οποία ο επικεφαλής είναι σύμβουλος της ΔΑΣ. Τι ενόχλησε; Η δυναμική παρέμβαση της Επιτροπής μετά από καταγγελίες, αντί να περιοριστεί στο ρόλο του «συμβούλου» της διοίκησης του ΕΚΑ!

«Το πρόβλημα δεν είναι στις διαπιστώσεις, πρέπει να οριοθετήσουμε σε ποια κατεύθυνση θα παλέψουμε, με ποιο περιεχόμενο και ποιο πλαίσιο δράσης» σημείωσε ο Γ. Πέρρος, γραμματέας του ΕΚΑ και στέλεχος της ΔΑΣ. Πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι αν το ΕΚΑ θα θεωρήσει ότι οι αλλαγές που γίνονται στην Υγεία είναι μέρος της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής ή θα αποδεχτεί τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές και θα προσπαθεί να βρει κάποια επιμέρους λύση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατρακύλα χωρίς τέλος για τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ (2017-09-23 00:00:00.0)
Αγωνιστικό προσκλητήριο ενάντια στα αντεργατικά μέτρα (2005-06-14 00:00:00.0)
Η ξεφτίλα της «ενότητας στη δράση» (2001-05-25 00:00:00.0)
Δε θέλουν συντονισμένους εργατικούς αγώνες (1999-02-19 00:00:00.0)
Υπεκφυγές και άρνηση (1997-01-28 00:00:00.0)
Χωρίς αγωνιστική πρόταση το ΕΚΑ (1996-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ